Презентація "Натхненні осінню. Настрій у пейзажі. Осінній краєвид »

Про матеріал
Презентація "Натхненні осінню .Настрій у пейзажі. Осінній краєвид » надихає учнів на творчість композиторів, письменників, художників. Саме тут увійшли роботи сучасних художників, які відобразили осінні краєвиди у різних сучасних техніках. Вони доступно передали своє ставлення до навколишнього середовища в осінню пору, свої враження, настрій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Натхненні осінню: топ найкращих сучасних художників Презентація до уроку образотворчого мистецтва в 6 класі на тему:« Настрій у пейзажі. Осінній краєвид » Підготувала : вчитель образотворчого мистецтва Староскалатської ЗОШ І-ІІІ ст. Гуменюк Марія Григорівна

Номер слайду 2

У осені – багато граней та багато фарб. Вона тепла і холодна, вона різноманітна і чарівна, яскрава і туманна, по-своєму магічна і таємнича. Своєю багатоликістю відтінків і чарівною красою, чарами перевтілення природи, осіння пора надихала багатьох майстрів. Це надихнуло мене – зібрати підбірку кращих художників сучасності, закоханих у осінь.

Номер слайду 3

Осінні екскурсії Річарда Макнейла. Побачити красу міської осені очима британського художника Річарда Макнейла – це пройтися по осінньому Парижу або Нью-Йорку. Це зануритися у буйство фарб і дощові вечірні прогулянки по Сентрал-парку, уздовж Тріумфальної Арки та Ейфелевої вежі, по мостових і вуличках, затишних скверах і гучних площах.

Номер слайду 4

Картини дуже живі і соковиті, в той же час м’які і теплі, просякнуті такою позитивною енергетикою, що не хочеться відривати погляду. Макнейл – художник-самоучка. Він творить інтуїтивно, напевно, тому його полотна настільки реалістичні і життєрадісніЩе однією особливістю картин художника є передача пишноти західної архітектури на тлі фарб природи. Серед поціновувачів мистецтва Макнейла – Адміністрація Білого Дому, шедеври художника прикрашають Овальний Кабінет президентської резиденції..

Номер слайду 5

Золоті вогні Леоніда Афремова. Білорус Леонід Афремов – всесвітньо визнаний художник-імпресіоніст, автор оригінального яскравого стилю, який неможливо переплутати. Його картини – це живі барвисті вогні, наповнені пристрастю і любов’ю. Дуже емоційні та позитивні. Заразливі своєї притягальною силою.

Номер слайду 6

Художник малює маслом за допомогою мастихіна, а натхнення черпає із численних подорожей по всьому світу. Афремов бачить світ у різноманітті контрастних відтінків і фарб, сяючих вогнів, в картинах багато сонця і світла. Такі полотна здатні зігрівати і дарувати радість та задоволення від життя.

Номер слайду 7

Чарівна реальність Євгена Лушпіна. Ще один майстер у стилі гіперреалізму. Його роботи настільки проникливі й точні, що також нагадують фотографії. Золота осінь на картинах Лушпіна дуже тепла, ласкава, привітна, майже казкова. Пробуджує бажання прогулятися по тих миловидних пейзажах, з яких автор писав свої твори

Номер слайду 8

А пізня осінь оповита туманом і густими фарбами таємничості. Художник переносить на полотно сотні деталей, відтінків, мініатюрних півтонів. Це і надає полотнам таку натуральність і природність.

Номер слайду 9

Спокійна краса Чарльза Уайта. Картини цього видатного канадського майстра випромінюють блаженне умиротворення. При всьому багатстві фарб золотої осінньої пори у роботах Уайта, художник нібито пропонує зупинитися на мить і насолодитися моментом – ось вона чарівна і безтурботна природа. У той же час – така елегантна і таємнича.

Номер слайду 10

Сам Уайт говорить про свою творчість так: При цьому його картини наповнені життям, рухом, енергією світла, в них хочеться зануритися. А в нетрях природних фарб побродити і навіть заблукати. Вони реалістичні та приємні, від них виходить наснага і радість. Гармонія з навколишнім світом. Таке полотно здатне вдихнути життя і красу навіть у найпохмуріше і сіре приміщення.«Я хочу спілкуватися з людьми на емоційному рівні і поділитися з ними тим спокоєм, яким зі мною поділилася природа»— Чарльз Уайт, художник

Номер слайду 11

«Останній лист» із казки. На завершення я хотіла б згадати ще одного художника. Правда він практично із казки. Коли я готувала цей матеріал, мені пригадалася одна дивовижна історія, написана ОГенрі. Історія про «Останній листок». Про старого художника, який все життя шукав свій шедевр і у кінці знайшов – листочок плюща на стіні. Пам’ятаєте цю історію?Молода художниця, яка спостерігала за кущем плюща за своїм вікном, бачила, як осінь зриває і несе вдалину його пожовклі, схожі на маленькі зірочки, листя. Вона вірила, що коли останній лист впаде з дерева, її життя закінчиться, оскільки сильно хворіла. Але один-єдиний листок все ніяк не падав. Він вперто не бажав залишати дерево всупереч холодній осені, колючому вітру та пронизливому дощу.

Номер слайду 12

Пройшли дні, а листочок продовжував триматися за життя. Це маленьке диво допомогло художниці повірити у своє одужання. Плющевий листок виявився рукотворною картиною старого художника, який знайшов свій шедевр і подарував ближньому надію на життя. У цій історії стільки сили і любові, що здається вона є прекрасною казкою. Саме ця казка і надихнула мене на добірку картин з найдивнішою порою року – осінню.

Номер слайду 13

Дякую за увагу.

pptx
Додав(-ла)
Гуменюк Марія
Додано
27 грудня 2020
Переглядів
1008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку