Презентація "Натюрморт в техніці колаж"

Про матеріал

Створення натюрморту в техніці "колаж". Покрокове пояснення виконання роботи для використання під час дистанційного навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Натюрмортв техніці «колаж»6 клас. Розробка уроку для дистанційного навчання вчителя образотворчого мистецтва Василевської Г. В.

Номер слайду 2

Методи та прийоми роботи: Пояснювально-ілюстративний, наочний, практичний,Формування образотворчих знань, умінь і навичок. Техніка виконання: Змішана: колаж, живопис акварельними фарбами, гуашшю. Матеріали та обладнання:аркуш А4, простий олівець, ластик, фарби, пензлі, ножиці, клей.

Номер слайду 3

Натюрморт – жанр образотворчого мистецтва, що зображує групу неживих предметів, які оточують людину.

Номер слайду 4

Живописний натюрморт

Номер слайду 5

Графічний натюрморт

Номер слайду 6

Декоративний натюрморт

Номер слайду 7

Натюрморт в техніці «КОЛАЖ»

Номер слайду 8

Колаж в образотворчому мистецтвіЦе технічний прийом, який ґрунтується на введені у твір різних за фактурою та кольором предметів: шматків газет, афіш, шпалер, а також елементів картини, намальованих окремо.

Номер слайду 9

ЗАВДАННЯ: Створити натюрморт в техніці «КОЛАЖ»Намалюйте предмети, з яких буде складатись майбутній натюрморт:один великий предмет, який необхідно розташувати на задньому планіпредмет середнього розміру для середнього планудекілька маленьких предметів для переднього планудрапіровка

Номер слайду 10

Під час створення колажу треба дотримуватись деяких правил композиції: Більші за об’ємом предмети розташовують на задньому та середньому планах, менші – на передньому. Усі предмети повинні бути на різній відстані один від одного, мати різну форму й розмір, їх не розташовують в лінію, як на вітрині в магазиніГоризонтальна поверхня (стіл, стілець, підвіконня тощо) не повинні ділити зображення навпіл. Нижня частина з горизонтальною поверхнею має бути менше верхнього зображення з фоном

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Виріжте предмети, які намалювали. На тонований або білий папір приклейте вирізані предмети, розташувавши їх в такому порядку:драпіровка;ананас;чашка;груша;морква;полуниця.

Номер слайду 13

А можна розташувати предмети і інакше…ананас;чашка;груша;морква;полуниця.

Номер слайду 14

ПРИКЛАДИ РОБІТ

Номер слайду 15

ПРИКЛАДИ РОБІТ

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку