Презентація "Наймолодша муза. Художник у кіно"

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі "Наймолодша муза. художник у кіно" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні теми "Наймолодша муза". Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наймолодша муза. ХУДОЖНИК У КІНО

Номер слайду 2

ЯК ЦЕ – БУТИ ХУДОЖНИКОМ КІНО?Художник у кінематографі – це одна з тих професій, яка завжди залишається «за кадром» і непомітна сторонньому глядачу. Навіть більше: вважається, що чим менше кидається в очі художнє оформлення фільму, чим більше воно зливається з атмосферою та розчиняється в реалістичності картини – тим краще впорався митець. Візуальна постановка художника нечасто може бути одразу ж виокремлена від роботи режисера, оператора, монтажера, гримерів або художників з костюмів.

Номер слайду 3

Кіно не існує без художників. За допомогою костюмів і необхідного реквізиту вони створюють необхідне тло, іцо відповідає сюжету, а також формують середовище, у якому діють герої. Ескіз до фільму «Мері Попінс, до побачення!»

Номер слайду 4

ВИДИ КІНЕМАТОГРАФУ:Ігрове, або художнє пригодницькі; казкові; фантастичні;детективні та ін.

Номер слайду 5

ВИДИ КІНЕМАТОГРАФУ: Неігрове кіно, яке включає документальне та науково-популярне. Документальний фільм відтворює на екрані справжні життєві події та реальних людей. Науково-популярний фільм має на меті поширення знань у галузі науки і техніки.

Номер слайду 6

ВИДИ КІНЕМАТОГРАФУ: Мультиплікаційне кіно — створений фантазією митців чарівний світ, переданий за допомогою ляльок, намальованих або спеціально виготовлених.

Номер слайду 7

Коли починається спільна робота знімальної групи над фільмом, у якій беруть участь режисер, сценарист, оператор, актори та інші члени групи, художник малює безліч ескізів костюмів і декорацій. При цьому він має продумувати композицію зображення в кадрі — взаємне розташування елементів, їх поєднання та упорядкування. Композиція відіграє визначальну роль у гармонійній побудові кадру.

Номер слайду 8

Не тільки від актора, а й від художника багато в чому залежить, якими переконливими стануть кінообрази. Наприклад, відомі літературні герої з творів «Пригоди Піноккіо. Історія дерев’яної ляльки» Карло Коллоді та «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» Олексія Толстого стали популярними кіногероями, тому що вони втілилися на екрані в яскраві й незабутні образи Буратіно, Мальвіни, П’єро, Карабаса Барабаса, Дуремара, пуделя Артемона, Лисиці Аліси, Кота Базиліо, тата Карла.

Номер слайду 9

Створіть колаж образів героїв кінофільму «Золотий ключик» (колективна робота)ВАЛЬЧИШИН.0.0.

Номер слайду 10

Назвіть основні види кіномистецтва. Поясніть відмінність між ігровим та неігровим кіно. Що спільного і відмінного в роботі художника театру та кіно?ПОМІРКУЙТЕ

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балануца Светлана
    Щиро Вам дякую за Вашу працю)))
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
3 березня 2021
Переглядів
6858
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку