Презентація "Образи анімації".

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі "Образи анімації" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні теми "Наймолодша муза". Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОБРАЗИ АНІМАЦІЇ25 урок

Номер слайду 2

Що таке анімація?Аніма́ція (оживлення), мультипліка́ція (розмноження) — вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом знімання послідовних фаз руху намальованих або об'ємних об'єктів. Ці твори називають анімаційними або мультиплікаційними фільмами.

Номер слайду 3

Дітям будь-якого віку дуже подобається дивитися мультфільми. Але і дорослим також. Чому? Тому що під час їх перегляду всі отримують задоволення,піднімається настрій. Прекрасні мульфільм для дітей створюють українські аніматори. Тож ознайомимося з їхньою творчістю, яка приносить багато радості юним глядачам.

Номер слайду 4

Дев’ять цікавих історій про пригоди українських козаків створено на студії «Київнаукфільм». Автор сценарію і режисер цих короткометражних мультфільмів — Володимир Дахно. Музику до мульфільмів створювали відомі українські композитори: Мирослав Скорик, Борис Буєвський, Володимир Губа, Ігор Поклад. Володимир Дахно«Як козаки…»

Номер слайду 5

«Я не дуже довго мудрував з козаками, - згадував Дахно. - Один вийшов кругленький, маленький, інший - худий і довготелесий, третій - здоровий парубок. Потім мені казали, що я дуже точно передав у цих персонажах український характер».«Як козаки…»«Володимир Дахно намалював для мене довгу паличку і сказав, що це козак Грай, велике коло — силач Тур, маленьке — верткий Око. Я ж, як художник-аніматор, зробив з його ідеї персонажів. Створив їм обличчя, наростив тіла. Зробив їх такими, якими їх сьогодні знають всі». Едуард Кірич

Номер слайду 6

Козацький серіал включає такі фільми:1. Як козаки куліш варили.2. Як козаки у футбол грали.3. Як козаки олімпійцями стали.4. Як козаки сіль купували.5. Як козаки мушкетерам допомагали.6. Як козаки на весіллі гуляли.7. Як козаки інопланетян зустрічали.8. Як козаки в хокей грали.9. Як козаки наречених рятували.«Як козаки…»

Номер слайду 7

За відсутності тексту в мультфільмі значно зростає виразна роль музичного супроводу. При створенні музики композитори намагаються кожен характерний рух персонажів підкреслити ритмічно або зміною темпу, гучності. Стрибок, падіння, удар, наскок тощо припадає на сильну долю, і ці дії ще й підкреслюються, наприклад, ударом барабана чи литавр.«Як козаки…»У всіх серіях можна почути інтонаціїукраїнських народних пісень, танців,маршів. Мирослав Скорик використовує вокаліз (спів на «ту-ду-ду...» в першій серії), Ігор Поклад — пісню (в останній серії). Величезна роль оркестру, який завжди виразно реагує на події. За мотивами серіалу зроблена гра-квест «Як козаки Мону Лізу шукали».

Номер слайду 8

Мультфільм «Доктор Айболить» створено режисером Давидом Черкаським за мотивамиказок Корнія Чуковського, музику написав Георгій Фіртіш. Цікавий момент фільму — виконання опери «Муха-Цокотуха», з якою виступає всесвітньо відома трупа солістів-вокалістів у супроводі грамофона під керуванням знаменитого маестро Бармаліні.«Доктор Айболить»

Номер слайду 9

Анімаційний фільм режисера Давида Черкаського «Острів скарбів» за мотивами однойменного роману Р. Л. Стівенсона про пошуки скарбів легендарним піратом Флінтом знято в манері сучасних ігрових епізодів із мальованою мультиплікацією.«Острів скарбів»На основі сюжету мультфільму написано сценарій мюзиклу, музику якого створив композитор Володимир Бистряков. У ньому 12 музично-пластичних номерів і 12 пісень, частина з яких зовсім нова, але є кілька відомих з мультфільму.

Номер слайду 10

«Острів скарбів»

Номер слайду 11

«КРОК» — це міжнародний фестиваль анімаційних фільмів, що проводиться Україною та Росією. Його родзинка у тому, що головна програма відбувається на теплоході, який прямує вниз по Дніпру. Фестиваль «Крок»

Номер слайду 12

Мистецька скарбничка. Квест (англ. - пошуки, пригода) — пригодницька гра, один з основних жанрів комп’ютерних ігор, що вимагають від гравця рішення розумових завдань для просування за сюжетом. Мультиплікація (від лат. — множення), або анімація (від лат. — оживлення), — вид кіномистецтва, твір якого виготовляється шляхом зйомки послідовних фаз руху намальованих (графічна анімація) або об’ємних (об’ємна мультиплікація) об’єктів.

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Овчинникова Наталья Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Андруша Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
7 березня 2021
Переглядів
6150
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку