Презентація НУШ: Предмет шкільної історії

Про матеріал
Презентація розроблена відповідно до уроку в 5 класі НУШ. Додається також конспект уроку, який можна завантажити на моїй сторінці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Предмет шкільної історії

Номер слайду 2

Формула моєї особистостіПозитивна риса характеру + негативна риса характеру = ім'я учня2

Номер слайду 3

3 «Діти, я маю такі особливості: по-перше – не можу працювати, коли у класі шумно. По-друге – не люблю робити зауважень, особливо двічі. По-третє – люблю ставити «дванадцятки», але заслужені». «Історія – цікава наука, але складна. Тому, що уважніше ви будете мене слухати, що більше ми будемо виконувати цікавих вправ, то легше вам буде готуватися до занять удома. На уроці вам потрібні: підручник, зошит, ручка, олівець, лінійка, щоденник. Перевірте, чи все у вас сьогодні є?». «Мені б дуже хотілося, щоб на уроки історії ми з вами приходили у піднесеному настрої, бадьорі, добре підготовлені, щоб заняття наші були нам у радість».

Номер слайду 4

4

Номер слайду 5

51. Які предмети ви вивчали у попередніх класах?3. Як ви думаєте, чи цікавим буде цей новий предмет?2. Чи була серед них історія?

Номер слайду 6

6

Номер слайду 7

7 Головні питання з яких починають вивчати історію. Коли?Що?Де?Як?

Номер слайду 8

8

Номер слайду 9

Історія - наука, що вивчає минуле людства.

Номер слайду 10

10 Хвилинка відпочинку. «Австралійський дощ»Піднімається вітер (потираємо руки). Падають перші краплини дощу (клацаємо пальцями). Почалася справжня злива (плескаємо долонями по стегнах). Злива перетворюється на бурю (тупцюємо). Ось буря стихає (плескаємо долонями по грудях). Стихає злива (плескаємо долонями по стегнах). Закінчується дощ, падають останні краплі (клацаємо пальцями). Шумить тільки вітер (потираємо долонями). Австралійський дощ скінчився. Сонце! (усі разом піднімають руки вгору)

Номер слайду 11

11 Утворіть логічні пари: з'єднайте лініями картки з висловами та тлумаченнями їхнього змісту. Позначте ті з них, які можна використати під час розповідей про історичні події. Вписати в історію золотими літерами. Влипнути в історію. Увійти в історію. Стати учасником неприємних подій Здійснити вчинок, за який тебе вважатимуть героєм. Своїми діями сприяти розвитку людства

Номер слайду 12

12Історія. Пов'язана з людьми Вивчає минуле Вивчає діяльність людей

Номер слайду 13

13 Висловіть свої враження від уроку, продовживши речення: На сьогоднішньому уроці для мене найважливішим відкриттям було…Найбільші труднощі я відчув/відчула…Я зрозумів/зрозуміла, що…Я не знав, а тепер знаю…На наступних уроках мені хотілося б знову…

Номер слайду 14

14 Розшифруйте хмаринку слів і складіть крилатий вислів.

Номер слайду 15

15 Домашнє завдання: Опрацювати § 1, с.4-6 Знайдіть і запишіть прислів'я і приказки про минуле та історію. (не більше 5)

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
27 липня 2023
Переглядів
1808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку