Презентація О.Грін " Пурпорові вітрила"

Про матеріал
Навчальний матеріал для проведення уроку на тему: " Пуропорові вітрила" О.Грін. Допоможе учням розібратися і зрозуміти тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Грін(Гриневський) Народився 23 серпня 1880р. в містечку Слобідське Вятської губернії. За національність поляк. Перше слово яке прочитав хлопчик у 5р. було “море”, а книжка “Пригоди Гулівера”У віці 15 р. втратив матір, батько одружився вдруге, але хлопчик не зміг знайти спільної мови із мачухою, тому жив окремо.

Номер слайду 2

Навчаннямалий Олександ був непосидючою дитиною.початков освіту здобув вдома.навчася у реальному училещі, з якого був вигнаний через сатиричні вірші про вчителів.навчася у міському чотирьохрічному училещі, яке закінчив 1896р.в училещі його прозивали “Гріном”

Номер слайду 3

Важкий життєвий шлях(реалізація мрій)моряккухарлісорубвантажникземлекопдоброволець цісарської арміїв”язеньзаслання20-х роказ оголошений ворогом народу, а твори заборонені до публікаціїдвічі одружений1880 рхворий на ракпомер у м. Коктебель1932ртюремне фото

Номер слайду 4

Творчий шляхперші спроби були листівки, які більше нагадували оповідання, тому друі порадили писати щось більше.перше оповідання “Заслуга рядового Пантелеєва”- було спалене через дезертирство.написав близько 400 творівславу отримав 30р. після смерті.перша збірка “Шапка невидимка” 1908р. О. Грін жив у свому світі, який називали - Грінландія, у якому було все можливим, поєднання реального і фантастичного. Це віт у якому хотів жити письменник, оскіль життя було складним і бідним, то розраду він шукав у всоїх творах. Усе своє життя він намагався бути щирою і правдивою людиною, через що і зазнав таких важких життєвих тортурт.

Номер слайду 5

До кінця моїх днів я хотів би блукати світлими країнами моїх уяв. О. Грін. Треба прагнути бути людиною, незважаючи на всю жорстокість навколишнього світу, і це можливо. О. ГенріПотрібно вірити у можливість щастя, аби бути щасливим. Л. Толстой

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бабенко Галина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
5 лютого 2022
Переглядів
240
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку