Презентація "Об'єкт проєктної діяльності-МІЙ ВЛАСНИЙ СТИЛЬ"

Про матеріал
Стилі в одязі. Види одягу та його вибір. Дрес-код. Врахування особливостей фігури при виборі власного стилю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкт проектної діяльності: «Мій власний стиль»Основна технологія:технологія проектування власного стилю

Номер слайду 2

Тема уроку: Стилі в одязі. Врахування особливостей фігури при виборі власного стилю Види одягу та його вибір. Дрес-код. Краватки, їх види. Вибір краваток. Способи зав’язування краваток

Номер слайду 3

Зовнішній вигляд людини - це своєрідна візитівка, що розповідає про її внутрішній світ, уподобання, культуру, смаки. Одяг - саме те індивідуальне, що відрізняє одну людину від іншої. У повсякденному житті ми зустрічаємо хлопців і дівчат, які своєю зовнішністю, одягом прагнуть утвердити особисте «Я». На жаль, часто це прибирає кумедних форм, тож результат буває діаметрально протилежним задуму. Люди хочуть бути модними не тільки задля того, щоб привертати до себе увагу інших, а насамперед для того щоб бути привабливими і почуватися впевнено. Однак треба розуміти,те що диктує мода, підходить не кожному. Потрібно стежити, щоб кольори одягу пасували один до одного. Не бажано вдягати речі більше ніж двох-трьох кольорів одразу. Окрім того, одяг повинен відповідати порі року та часу доби.    Для дівчат дуже важливо вміти добирати прикраси до одягу. їх не повинно бути багато. Обираючи зачіску, одяг, взуття, потрібно враховувати свій вік, а також особливості обличчя та фігури.

Номер слайду 4

Слово «стиль» (від грец. stylus - «паличка») позначає структурну єдність обраної системи і прийомів художнього вираження. У стилі завжди відбуваються короткочасні зміни - нетривале панування певного смаку в певній сфері життя чи культури, які прийнято називати модою. Слово «мода» в перекладі з французької означає «міра, образ». Сучасна мода допускає поєднання всіх стилів. Єдина умова - почуття міри. У сучасному світі існує багато стилів, однак прийнято вирізняти чотири основних: класичний, романтичний, фольклорний , спортивний.

Номер слайду 5

Класичний стиль-  це один з найдавніших і перевірених стилів, його девіз - «Усе є і нічого зайвого». Класика передбачає відсутність нефункціональних деталей, зайвих прикрас, яскравих кольорів. Зміна цього стилю стосується в основному варіювання тканин, кольорів, часткового вдосконалення моделей, перевірених часом.

Номер слайду 6

Романтичний стиль -Це стиль, який увібрав у себе весь комплекс прикрас та деталей для дівчат і жінок. Різноманітна біжутерія, дорогоцінні ювелірні вироби, витончені вишивки та мережива, незвичайні фактури, кольори . Чоловічому одягу в романтичному стилі властиве використання білих і кольорових піджаків, жилетів, шийних хусток, кольорових сорочок із широкими рукавами та романтичних фасонів капелюхів. Стилю притаманний квітковий друк, а також ніжна пастельна колірна гама. Такий одяг не підходить для занять спортом, активного відпочинку. У ньому не підеш до школи чи в офіс, адже він не відповідає діловому дрес-коду.

Номер слайду 7

Фольклорний стиль-стиль, який ще називають етнічним або кантрі. Він передбачає надання сучасному одягу рис національного, традиційного костюма. Цей стиль у кожній країні має свої неповторні особливості.Ідея етнічного стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні його елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовується в’язка, плетіння, клаптева техніка, аплікації та різноманітна вишивка. Фольклорний стиль відрізняється зручністю.

Номер слайду 8

Український фольклорний стиль одягу

Номер слайду 9

Спортивний стиль-Одяг в цьому стилі комфортний, він не сковує рухів. Спочатку цей стиль будувався на основі одягу для професійного спорту, уніформи, пізніше він трансформувався в окремий стиль, який ми сьогодні знаємо. Асортимент спортивного стилю включає практично всі види неформального одягу: куртки, джинси, майки, кепки, різної форми штани. Йому властиве використання різноманітних тканин і кольорів та їх неймовірних на перший погляд поєднань. Застосування великої кількості блискавок, ґудзиків, гачків, кнопок - ще одна ознака спортивного стилю.

Номер слайду 10

Дрес-код - форма одягу та принципи його носіння під час відвідування різних заходів, закладів, подій; показує приналежність людини до певної професійної чи соціальної групи.

Номер слайду 11

Дрес-код - це прописаний стиль одягу, своєрідна форма одягу для офіційних заходів. Спочатку він визначав вимоги керівництва фірми щодо зовнішнього вигляду її співробітників. Сьогодні багато великих компаній включають у правила внутрішнього розпорядку спеціальний розділ, що регламентує зовнішній вигляд співробітників. Поняття «дрес-код» також регламентує стиль одягу учнів загальноосвітніх та студентів вищих навчальних закладів. З плином часу дрес-код став показувати приналежність людини до певної професійної чи соціальної групи. Це поняття значно розширилося, своїх правил щодо стилю одягу та поведінки дотримуються люди різних національностей, роду занять, релігії тощо. Хто з вас був на весіллі, мабуть, звернув увагу на особливості зовнішнього вигляду молодят і гостей. Традиційне вбрання нареченого - чорний класичний костюм, нареченої - біле плаття. Гості намагаються також дотримуватися офіційного одягу.

Номер слайду 12

р. Відповідно до дрес-коду, одним з головних аксесуарів для класичного костюма завжди була й залишається краватка. Та останнім часом позиції цього атрибута відчутно послабшали, адже модельєри придумують йому якомога більше альтернатив. Нині існує багато інших цікавих аксесуарів, котрі чоловіки та жінки можуть одягнути на шию :краваткашийна хусткаметелик

Номер слайду 13

Метелики здебільшого надягають для особливих випадків, таких як вечірки, весілля, звана вечеря та ін. Шийні хустки надягають, як правило, під сорочки. Та найчастіше надягають до костюма краватки. Існують певні правила, за якими до певного костюма добирають певний колір, розмір і матеріал краватки. Краватка - незамінний аксесуар до костюма, який підкреслить ваш стиль, тому її вибір заслуговує на належну увагу. До білої сорочки підходить краватка будь-якого кольору. Не варто поєднувати сорочку й краватку з однаковою структурою

Номер слайду 14

Уміння правильно зав’язувати краватку - одне з найважливіших в арсеналі ділової людини. Нині існують десятки способів зав’язування вузлів, і кожен з них має особливості. Усі їх об’єднує одне - вони роблять чоловіків та жінок елегантними.  Види вузлів: а - простий вузол; б - подвійний вузол; в - вузол «Пратт»

Номер слайду 15

Схема зав’язування простого вузла краватки:

Номер слайду 16

 Схема зав’язування подвійного вузла краватки:

Номер слайду 17

Схема зав’язування вузла «Пратт» краватки:

Номер слайду 18

 Схема зав’язування краватки-метелика:

Номер слайду 19

І останній штрих - це хусточка. Схема складання хусточки: а - смужкою; б - трикутником

Номер слайду 20

Домашнє завдання:-опрацювати надану презентацію; -написати конспект на тему : «Врахування особливостей фігури при виборі власного стилю»-надіслати фото конспекту на протязі тижня для оцінювання. Бажаю Вам успіхів!Дякую за увагу. я

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Земелько Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 грудня 2022
Переглядів
4633
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку