Презентація "Обслуговування відвідувачів у вітамін-барі"

Про матеріал
Що являє собою вітамін-бар? Це стаціонарний або мобільний заклад невеликого розміру, де покупцям продають різні корисні коктейлі з фруктів і овочів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Обслуговування відвідувачів у вітамін-барі»

Номер слайду 2

Вступ. Останнім часом, особливо в умовах приватної ініциативи, привертають увагу нові форми барного обслуговування: вітамінні бари. Для жінок, дітей, людей похилого віку, осіб, які страждають на різні захворювання, для осіб з невеликими фінансовими доходами значний інтерес викликають вітамінні бари-бари для тих, хто не вживає алкоголю. Основною продукцією в них є фрукти, ягоди, овочі і продукція з них: соки, напої, коктейлі т. ін., головною особливістю яких є те, що вони багаті на вітаміни. Зберігаючи всі зовнішні ознаки звичайних барів — барну стійку, обслуговування барменами, дизайн і інтер’єр, форми розрахунку, це зовсім нові за змістом підприємства, за якими дуже велике майбутнє.

Номер слайду 3

Характеристика підприємства. Що являє собою вітамін-бар?Це стаціонарний або мобільний заклад невеликого розміру, де покупцям продають різні корисні коктейлі з фруктів і овочів. Вони можуть бути чистими або з додаванням насіння, горіхів. Популярні комбінації різних соків – варіантів для рецептів величезна кількість, тому меню можна постійно розширювати. Принцип такого бару – все повинно бути максимально натуральним, свіжим і смачним.

Номер слайду 4

Характеристика виробничих приміщень Продумане планування барів із великою кількістю посадочних місць (торгового залу, барної стійки, виробничих, складських та адміністративних приміщень) має велике значення для правильної організації праці, дотримання санітарного режиму, покращення умов обслуговування. Виробничі приміщення розташовують відповідно до ходу технологічного процесу, уникаючи зустрічних потоків сировини і готової продукції, відвідувачів. Сировина постачається в бар через окремий вхід, приєднаний до складських і виробничих приміщень.

Номер слайду 5

Обладнання та меблі У залежності від розміру та конфігурації торговельногозалу барна стійка може мати різноманітну форму: прямолінійну, вигнуту, напівкруглу. До складу технологічного обладнання та інвентарю барноїстійки належать: низькотемпературний прилавок для зберігання загартованого морозива; фризер для виготовлення м’якого морозива. кавоварка і термостати для зберігання гарячих напоїв; охолоджувальна вітрина для зберігання кондитерських виробів; ваги циферблатні; дозатори (скляні мензурки); колби для соків та сиропів; посуд із кришкою для зберігання фруктових компонентів; посуд для подавання і дрібний інвентар.

Номер слайду 6

Класифікація меню. Успіх закладів ресторанного господарства залежить від багатьох складових, чільне місце серед яких займає меню. Меню-це перелік страв і напоїв, рекомендованих споживачам. Цей термін як короткий і найзручніший широко використовується у вітчизняних закладах ресторанного господарства. Меню є візитною карткою закладу, тому папка з меню має бути красиво і добротно оформлена.

Номер слайду 7

Обслуговування відвідувачів. Бармен - працівник який поєднує кілька професій - від кухаря до офіціанта. Він і готовить страви, і обслуговує відвідувачів. Бармен повинен бути професіоналом у своїй справі: повинен знати техніку обслуговування за барной стійкою і в залі.

Номер слайду 8

Устаткування яке покращує роботу бару. У торговому приміщенні бару основним видом устаткування є барна стійка. Форма стійки визначає загальний інтер'єр залу і залежить від його конфігурації. Добре обладнані бари зобов'язані пропонувати відвідувачам напої на будь-який смак. Умовам такого сервісу повинні відповідати різноманітні види келихів і стаканів. Виконані з тонкого елегантного скла, вони підсилюють приємний смак напоїв і, крім того, надають їм красивого зовнішнього вигляду. З цією метою кожен келих має певне призначення, простіше кажучи, його форма повинна відповідати певному сорту напою.

Номер слайду 9

Санітарно гігієнічні вимоги до працівників. Особиста гігієна працівників - це дотримання працівниками гігієнічних правил у побуті та на виробництві. Порушення цих правил може призвести до спалаху харчових отруєнь і розповсюдження інфекційних захворювань. Особиста гігієна працівників закладів ресторанного господарства необхідна для підвищення культури обслуговування споживачів; особлива увага має приділятися догляду за волоссям, шкірою, нігтями, зубами.

Номер слайду 10

Висновок Одже, вітамін-бар - це заклад, де немає алкогольних напоїв, де подають різноманітні напої основою яких є фрукти, ягоди, овочі. Відвідувачі цього бару можуть насолоджуватися справжнім та натуральним смаком ягодів, фруктів та овочів а головне збагатити свій організм корисними вітамінами та енергією на цілий день!

pptx
Додав(-ла)
Динник Ольга
Додано
17 травня 2021
Переглядів
1847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку