Презентація "Однорідні члени речення"

Про матеріал
Поглибити знання учнів про однорідні члени, навчити школярів визначати їх у реченні, ставити розділові знаки при вивчених синтаксичних конструкціях, формувати навички правильного інтонування речень з однорідними членами,важливим завданням є створення опорних схем, що сприяє кращому засвоєнню вивченого матеріалу. Значну увагу приділено вихованню особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Однорідні члени речення зі сполучниковим, безсполучниковим та змішаним зв’язком, розділові знаки

Номер слайду 2

Мета урокупоглибити знання про однорідні члени, навчитися визначати їх у реченні, ставити розділові знаки при вивчених синтаксичних конструкціях, формувати навички правильного інтонування речень з однорідними членами

Номер слайду 3

Однорідні члени реченняголовнідругорядніпідметприсудокдодатокобставинаозначенняодноріднінеоднорідні

Номер слайду 4

Номер слайду 5

РОЗДІЛОВІ ЗНАКИ МІЖ ОДНОРІДНИМИ ЧЛЕНАМИ РЕЧЕННЯ 1. О, О, О ________________________________ 2. О, а (але, та ( у значенні але), проте, зате, однак) О ________________________________ 3. О і О, О і О ________________________________ 4. І О, і О ________________________________ 5. !!! О - О, якщо є протиставлення ________________________________ 6. !!! О ; О – у реченнях складної синтаксичної конструкції ________________________________ КОМА НЕ СТАВИТЬСЯ, ЯКЩО 1. О і (й, та, чи, або) О ____________________________ 2. ні О ні О при повторенні сполучників, коли однорідні члени речення становлять фразеологізм чи стійкий вислів

Номер слайду 6

Сила та розум - краса людини. Наука й труд, знання і школа дбайливо кличуть до мети. Без знань ні сюди ні туди. Моїм ровесникам притаманні такі риси: патріотизм, почуття обов'язку та відповідальність, вірність та відданість, уміння любити та цінувати дружбу. Вправа «Дослідники»

Номер слайду 7

Вправа «Редактори»Книга - це мудрий розважливий найвірніший наш друг який супроводжує нас протягом усього життя. Книга вселяє в нас любов до рідної України повагу до інших народів інтерес до їхньої культури виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови розкриває красу поетичного слова допомагає усвідомити його велику силу. Книга вчить нас бути чесними працьовитими.,,,,,, ,,,

Номер слайду 8

Вправа «Будівельники»Мудре і добре слово дає нам радість, нерозумне і зле, необдумане і нетактовне приносить біду. Рідне слово окрилює нас духовністю, любов'ю до пісні, до матері. Людина повинна вірити і сподіватися на краще.

Номер слайду 9

Хвилинка відпочинку

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Завдання «Готуємось до ЗНО»Відповідь: 1г, 2б, 3д, 4а, 5в{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. однорідні означенняа) Толерантність, чесність, працьовитість, доброта - найкращі людські якості.2. однорідні обставиниб) Учні виконують завдання швидко, якісно.3. однорідні додаткив) Мудрим ніхто не вродився, а навчився.4. однорідні підметиг)Найбільше і найдорожче добро у кожного народу - це його мова. 5. однорідні присудки д) Можна людину похвалити за все: за вчинок, характер, зовнішній вигляд, одяг, зачіску.

Номер слайду 15

Сенкан«Людина»«Знання»

Номер слайду 16

Домашнє завдання1. Вправа 305 2. Виписати або скласти 5 речень з однорідними членами речення ( чому 5?)( з однорідними підметами, присудками, додатками, означеннями, обставинами).* Скласти твір-мініатюру на довільну тему з використанням однорідних членів речення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бринько Світлана Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чумаченко Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Равлюк Богдана Богданівна
    Дякую. Гарна структура презентації. Використала на закріплення знань
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 березня 2020
Переглядів
21811
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку