Презентація " Оксана Лущевська "Півонія, Аль і я".

Про матеріал
Матеріали до уроку літературного читання для учнів 3 класу під час дистанційного навчання. Презентація створена з метою вивчення творчості Оксани Лущевської.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оксана Лущевська “ Півонія, Аль і я”Сядьте, діти, всі рівненько,Усміхніться всі гарненько. Настрій на урок візьмемо,Й працювати розпочнемо.

Номер слайду 2

Чистомовка. Скоромовка. Ато-ато-ато - чистомовок є багато. Ті-ті-ті - та найкращі будуть ті,Ята-ята-ята - що поможуть вам, малята,Ув-ув-ув - ротик щоб слухняним був!Всіх скоромовок не перескоромовиш, не перевискоромовиш.

Номер слайду 3

Ця квітка такий: З безліччю пелюстків. Шапка, як куля пухнастий,Цей квітка запашна,За кольором буває різним —Рожевим, білим, червоним. Загадка(Півонія)Асоціативний кущ

Номер слайду 4

Повідомлення теми і мети уроку. Ми будемо вдосконалювати навички свідомого, виразного читання. Відгадай і прочитай. Завдання:-«Перестрибуючи» через одну літеру, прочитайте ім’я відомої поетеси. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ОЗКОСМАЗНЮА{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЛЗУОЩСЕНВАСДЬМКОА

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Оксана Лущевська (англ. Oksana Lushchevska) (нар. 17 лютого 1982, Тальне) — українська дитяча письменниця, поетеса, перекладачка, літературознавиця, дослідниця дитячої літератури. Є членкинею Українського ПЕН. Народилась у місті Тальне Черкаської області. У 2004 році закінчила філологічний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, за фахом — педагог[2]. З 2010 по 2012 рік навчалась у магістратурі Пенсильванського державного університету (США). Вивчала російську літературу та компаративістику, дитячу літературу. 2016 року здобула ступінь доктора наук в Університеті Джорджії,спеціалізація — «Мова і грамотність» (Language and Literacy)[2].

Номер слайду 7

Три роки працювала оглядачкою перекладних книжок для американської секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY). Дописувала про українську дитячу літературу до IBBY European Newsletter.[3] Є ініціаторкою проєкту «Крок уперед: Глобалізуємось разом із українсько-англійськими книжками-картинками», що фокусується на виданні таких книг у видавництві «Братське». Співзасновниця блогу про сучасну дитячу літературу «Казкарка»[4] та «Рейтингу критика». Лауреатка та переможниця літературних конкурсів «Золотий лелека» (2008), «Смолоскип» (2009), «Гранослов» (2007), «Напишіть про мене книжку» (2016, 2018).[3]З 2014 року активно консультує видавництва стосовно книг для перекладу. Як консультантка й авторка бере участь у розробці багатьох літературних проєктів, наприклад, «Це зробила вона». Нині живе в м. Шарлотт, Північна Кароліна (США).

Номер слайду 8

Книжкова полиця

Номер слайду 9

Сюжет барвистої книги «Півонія, Аль і я» розповідає про хлопчика та його найкращого друга – собаку Аля. Вони не можуть жити без мрій та фантазування. Коли дитина знаходить у своєму садочку дві пелюсточки півонії – вона вигадує справжню захопливу історію! Адже, можливо, півонії не такі прості як здається. Можливо ці квіти мають ніжки та люблять гуляти, милуючись світом навколо? Вигадка настільки захоплює хлопчика, що він пише листа півонії, яка загубила пелюсточки, та запрошує її до себе на лимонад і тістечка.

Номер слайду 10

Півонії — це багаторічні трави (більшість видів), а також кущі або півкущі (бл. 10 видів). Більшість трав'янистих півоній зазвичай 0,5–1,5 м заввишки, деякі кущові і деревні сягають 1,5–3 м заввишки. Мають шишковидно потовщене коріння. Листки — чергові, великі, двічі-, тричі- перисторозсічені. Під квітками листки зазвичай дрібніші й більш скупчені, поступово переходять у чашолистики. Квітки півоній — великі, двостатеві, одиночні; білого, жовтого, жовтогарячого, рожевого і червоного кольорів з відтінками. Складаються з 5—8 і більше пелюсток, велика кількість тичинок. Від 2 до 5 язиковидних маточок. Плід — багатолистянка, що містить декілька великих лискучих насінин.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ердель-тер'єр[1]  —англійська порода собаки групи тер'єрів, одна з найдавніших порід собак.

Номер слайду 13

Це воістину універсальна порода. Мисливці вважають, що ердель сполучає в собі достоїнства спаніеля, ретривера і пойнтера. Він поводиться однаково упевнено на суші і у воді, в горах і на болоті, легко переносить холод (до мінус 35 градусів) і спеку. Ердель-тер'єр включений в число службових собак, але його використовують на полюванні і як декоративного собаку. Він володіє хорошим характером завжди веселий, енергійний, темпераментний, тямущий, добре піддається дресируванню, любить працювати, інтелігентний — всі ці якості сприяють його широкій популярності серед собаківників. Кмітливий та терплячий, йому життєво необхідна увага та привід для роздумів. Ердел-тер'єри, не дивлячись на темперамент, ладнають з дітьми, до яких бувають цілком терплячі, але при цьому можуть виявитися ревнивими до чужого пса, особливо через хазяйські ласки. Аль - кличка тварини.

Номер слайду 14

Куб “ Блума ”Назви героїв вірша. Чому хлопчик підняв пелюстки. Поясни ти справді думаєш ,що півонії можуть бігати. Придумай ім’я хлопчикові. Запропонуй як можна було б продовжити вірш. Поділися , що ти відчуваєш, коли читаєш цей вірш.

Номер слайду 15

Пісня-сня+вона-а+ія=Гра “Шифрувальник”Півонія Птах-тах+ес= пес Хто-то+лоб-б+п+чик= хлопчик

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Читати виразнос. 80-83

Номер слайду 17

Рефлексія У мене все вийшло. Зрозумів , але не все. Нічого не зрозумів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 травня 2023
Переглядів
926
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку