Презентація"Онлайн-інструменти для організації освітнього процесу керівників закладу позашкільної освіти"

Про матеріал
Презентація дає коротку характеристику платформам, інструментам за допомогою яких можно зробити заняття в закладі позашкільної освіти цікавим, інтерактивним, пізнавальним, яскравим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-інструменти для організації освітнього процесу керівників гуртків позашкільного закладу. ЦДЮРДВільнянської міської ради. Україна 2022

Номер слайду 2

Колесо розваг, для інтерактивного використання під час дистанційного освітнього процесу. Потрібно використати фантазію для застосування цього додатку

Номер слайду 3

Створюйте інтерактивні навчальні простори. Створюйте багатий досвід навчання за допомогою вмісту з усього Інтернету. Створюйте захоплюючі заходи для свого класу, професійного навчання чи уроку. Отримуйте доступ до сотень ресурсів, що охоплюють широкий спектр тем.

Номер слайду 4

Сервіс Thinglink давно відомий учительській спільноті як чудовий інструмент для створення інтерактивної інфографіки чи інтерактивного плаката. Між тим, його можливості поширюються і на інші прийоми мультимедійної дидактики.

Номер слайду 5

Learning. Apps (https://learningapps.org/) – онлайн-сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі.

Номер слайду 6

Створення коміксів для засвоєння теми, опитувань у вигляді коміксів

Номер слайду 7

Створюйте детальні інтелект-карти професійної якості та багато іншого за допомогою зручного візуального робочого простору Lucidchart.

Номер слайду 8

Мультимедійний комбайн, що поєднує в собі музичний програвач, відеоплеєр, конвертер мультимедіа форматів і платформу для завантаження, створення і поширення власного відеоконтенту (інтернет-телебачення). В Miro вбудований Bit. Torrent-клієнт, є засоби синхронізації з портативними пристроями на базі платформи Android, підтримується організація потокового мовлення в локальній мережі, реалізовані інструменти для перегляду і публікації інформації в популярних мережевих сервісах, таких як You. Tube, Google Video, Vimeo і Dailymotion.

Номер слайду 9

Універсальний онлайн сервіс LIno it для роботи з нотатками, стікерами, фото, відео, організованими в один віртуальний стіл. Для початку роботи необхідно зареєструватися. Для інших учасників, які отримують посилання на сторену дошку,   реєстрація не потрібна. Посиланням можна поділитися або вбудувати роботу на сторінки сайтів, блогів. Сервіс підтримує кирилицю.

Номер слайду 10

Word. Art.com — це онлайн-генератор хмар слів, який дає змогу легко створювати дивовижні та унікальні хмари слів. Професійні якісні результати можуть бути досягнуті в найкоротші терміни навіть для користувачів без попередніх знань графічного дизайну.

Номер слайду 11

ПОКЛИКАННЯ НА ЗБІРКУ РЕСУРСІВ

Номер слайду 12

Генератор QR-кодів – власні високоякісні коди безкоштовно

Номер слайду 13

На сайті зібрані тисячі цікавих ребусів для дітей та дорослих. А за допомогою чарівного генератора одним натисканням кнопки можна перетворити в ребус будь-яке слово чи фразу.

Номер слайду 14

Скористайтесь генераторами практичних завдань для дітей та створіть індивідуальні завдання для цілого класу учнів. Ці генератори практичних завдань дозволяють створювати та відразу роздруковувати завдання для дітей різного віку з математики, читання та письма за заданими параметрами.

Номер слайду 15

Week's Most Played. Генератор пазлів

Номер слайду 16

Генератор бібліографічногосписку

Номер слайду 17

Це розширення Chrome, яке може перетворити будь-яку веб-сторінку на інтерактивний урок. НАВЧАННЯУРОК НА ЮТУБ

Номер слайду 18

Інструмент, потрібний для пакетної обробки зображень

Номер слайду 19

Створення та застосування інтерактивних робочих аркушів: від ідеї до впровадження. Результат пошуку зображень за запитом "Wizer.me"За допомогою сервісу Wizer.me:ви створюєте неймовірно красиві цифрові робочі листи, які містять інтерактивні завдання та дозволяють вчителю швидко надавати учням зворотний зв'язок. У навчальній роботі можна використовувати цей інструмент як для формуючого, так і для підсумкового оцінювання. Як працювати: Аркуш можна вбудувати на сторінку сайту або блогу;Створеною роботою вчитель може поділитися електронною поштою і в соціальних мережах;Простий і швидкий інструмент для створення інтерактивних робочих аркушів із завданнями і вправами, зокрема й на основі відео;Можливість організації групової роботи в сервісі;Учні реєструються в сервісі і виконують запропоновані завдання;Учитель може переглядати відповіді учнів в особистому кабінеті. Вебінар зі створення та застосування

Номер слайду 20

Mentimeter –це онлайновий сервіс для створення та проведення миттєвих опитувань в аудиторії та під час вебінарів. Основні можливості та обмеження безкоштовної версії сервісу:за одним кодом доступу можна дати вихованцям доступ не більше ніж до двох опитувань загального або просунутого типу, а також до п’яти запитань у режимі Quiz;викладач може створювати необмежену кількість опитувань різного типу за різними кодами доступу, а також організовувати їх у своєму профілі в папки;можна створювати онлайнові презентації із необмеженою кількістю текстових слайдів, до яких можна додавати також зображення чи лінки, а також вбудовувати відео і, звичайно, додавати опитування (в межах описаного вище ліміту);для створення та демонстрування опитувань чи слайдів у Mentimeter потрібен безперебійний доступ до інтернету;для участі в опитуваннях учасники мають увійти зі свого пристрою (мобільний телефон, планшет, комп'ютер) на сайт menti.com або ввести цифровий код опитування у скачаний заздалегідь застосунок;немає обмежень на кількість учасників, які беруть участь в опитуваннях, тому цей інструмент можна використовувати навіть під час дуже масштабних подій. Нещодавно, однак, розробники почали попереджати, що якщо Ви передбачаєте, що участь в опитуваннях типу Quiz Competition може взяти понад 2000 учасників, варто попередити про це Mentimeter: hello@mentimeter.com

Номер слайду 21

Гральний кубик, для інтерактивного використання під час дистанційного освітнього процесу. Потрібно використати фантазію для застосування цього додатку

Номер слайду 22

Wordwall - багатофункціональний інструмент для створення як інтерактивних, так і друкованих матеріалів. Інтерактивні вправи відтворюються на будь-якому пристрої, що має доступ до інтернету: на комп'ютері, планшеті, телефоні або інтерактивній дошці. Сервіс пропонує багато шаблонів, за допомогою яких можна створити дидактичні ігри. Навіть у безкоштовній версії ви отримуєте доступ до великого арсеналу ігор. Алгоритм роботи приблизно такий же, як і в Learning. Apps.

Номер слайду 23

Платформа Zoom багатофункційна, а що це означає? Що ви можете без проблем провести ефективний та результативний онлайн-урок. Які переваги має цей сервіс серед аналогів? Трансляції в Zoom не завершуються, якщо зв'язок став трохи гіршим. Усі заняття можна записати, аби учні переглянули їх у зручний час. До того ж учитель має можливість не лише демонструвати власний екран і спілкуватися зі школярами в чаті, а й створювати дошки для малювання та нотаток. Сервіс дозволяє безкоштовно підключати до конференції до 100 осіб. Для порівняння – в Skype можна долучати не більше 50 учасників, а в Hangouts – до 25. Ще однією плюшкою сервісу є необов'язкова реєстрація: акаунт може створити лише організатор конференції. Отож під час дистанційки Zoom – надійний помічник учителя! 

Номер слайду 24

Search results: мистецтво. Liveworksheets платформа по створенню інтерактивних завдань та аркушів

Номер слайду 25

це дуже якісна та зручна онлайн-дошка для спільного з учнем використання. Відкриваєте дошку як звичайну онлайн-сторінку і даєте учневі url. Можна друкувати, писати та малювати мишкою, копіювати туди файли і на них теж робити позначки. Є функція відеозв'язку та чату, тобто можна з її допомогою зв'язуватися та писати на дошці. З 1 квітня вона стала платною, найдешевший тариф 8 доларів на місяць. Тобто якщо ви підключені до тарифу, ви можете створити дошку та поділитись її адресою, для учня це буде безкоштовним.

Номер слайду 26

Twiddla – онлайн дошка, призначена для спільної роботи. Дозволяє розміщувати текст (розмір літер, вирівнювати текст, виділяти його жирним, курсивом), ілюстрації, математичні формули; геометричні параметри; вбудовувати документи, віджети і html-код; спілкуватися за допомогою чату та звуку.

Номер слайду 27

Ця безкоштовна он-лайн програма надає можливість створювати і редагувати ментальні карти, а також ділитися ними з друзями та колегами. Mindomo — це:    •  інструмент створення карт знань, заснований на мережевій роботі;•  простий інтерфейс;•  поділ карт;•  підтримка декількох мов.

Номер слайду 28

Цей сервіс призначений для створення власних дидактичних матеріалів. Даний сервіс цікавий тим, що заповнивши один раз бланк даних, ми отримаємо до десятка дидактичних ігор! Їх можна виконувати за посиланням, а можна вбудувати у власний сайт чи блог.

Номер слайду 29

Створення розмовляючих фігурок,презентацій. Можливість відправляти у чати та піднімати настрій дітям

Номер слайду 30

Став дуже популярним інструментом серед вчителів ряду країн для створення колекцій закладок, заміток, відео, зображень і документів. Ресурс доцільний при дистанційному навчанні для створення завдань творчого характеру та проектів. Учні можуть створювати  проекти самостійно, а також є режим колаборації. Достатньо вчителю створити таке посилання. Колекції, зроблені в Wakelet, можуть бути приватними, публічними або не включені до списку (напівпублічні)

Номер слайду 31

QUIZWHIZZER - платформа для створення тестів у форматі квесто-гри.+ Обираєте ігрове тло (вантажите будь-яке зображення). + Вибудовуєте маршрут проходження та визначаєте кінцевий пункт.+ Для кожної перешкоди створюєте завдання у конструкторі.+ Відкриваєте онлайн гру за посиланням/кодом та запрошуєте учнів "в похід" 🏃+ Учні долають маршрут, змагаються, отримують бонуси. Між завданнями можна вставити додаткову навчальну інформацію.Існує опція призначити комплекс завдань як д/з. Правильні відповіді учні бачать покроково та вцілому можуть переглянути свою роботу. Вчитель спостерігає за рухом кожного учасника (переміщаються кружечки з іменами) та може переглянути їхні результати в таблиці. Вхід до гри з будь-якого гаджета.

Номер слайду 32

Онлайн-ресурс – створення цікавих вікторин. Створюємо не докладаючи зусиль. Все готово, тільки вставити зображення та запитання. І готово. Додаю посилання на сайт. Коротко вказівки про створення з рисунками та посиланнями і інструкціями. Також ви можете вже переглянути готову роботу і як це працює (посилання). Використовуємо для будь-якого предмету.ІНСТРУКЦІЯ

Номер слайду 33

Vista. Create — це інструмент для створення графіки й відео, який за допомогою безлічі інструментів і функцій допоможе кожному створювати професійні дизайни лише за кілька кліків — редагуючи готові шаблони чи роблячи проєкти з нуля. В Vista. Create є все, що може знадобитися педагогу для створення приголомшливого графічного чи відео-контенту, що постійно оновлюється, доступ до 70-мільйонної бібліотеки фотостоку Depositphotos, а також унікальний контент від власної фотостудії Depositphotos, Lightfield Productions, який раніше не публікувався в Інтернеті.

Номер слайду 34

Створіть пости з дизайном: просто оберіть відповідний шаблон, налаштуйте елементи дизайну, текст і завантажте зображення. Шаблон стане чудовим рішенням для проведення заняття, анонсу майбутніх майстер-класів, проведення опитувань та відгуків. Створіть візуальні матеріали для вихованців!Іноді потрібно створити унікальне лого, анімацію, презентацію або слайд-шоу. Звичайно, у вільному доступі знаходиться безліч програм-редакторів, що дозволяють зробити це, однак не кожному користувачеві під силу освоїти управління таким софтом. Часу на створення з нуля також витрачається дуже багато. Тому найкращим варіантом в такому випадку стане онлайн-сервіс Renderforest, в якому можна створювати подібні проекти за готовими шаблонами.

Номер слайду 35

Nearpod - це онлайн-платформа, яка дозволяє вчителям створювати презентації до своїх занять і ділитися ними з учнями прямо під час уроку. Ви просто надсилаєте електронною поштою або через соцмережі код презентації, і діти зі своїх мобільних телефонів підключаються до загального дійства. Ви cамостійно перегортаєте слайди, задаючи тим самим темп заняття, залучаєте дітей до виконання творчих завдань і в реальному часі відстежуєте результат - і все це за допомогою гаджета, який зазвичай тільки заважає. На відміну від популярного інструменту для інтерактивних презентацій Pear Deck, який прив'язаний до Google-диску, Nearpod не залежить від інших додатків. Брати участь в сесіях можна з будь-якого пристрою і з будь-якої платформи: i. OS, Android, Windows Phone. Для роботи з презентаціями підійдуть і планшети з ноутбуками, але розробники звернули особливу увагу на те, щоб інтерфейс був зручний для доступу з мобільного телефону. Щоб почати працювати з Nearpod, потрібно зареєструватися на сайті (для цього можна використовувати свої профілі соцмереж або електронну пошту). Тим, хто приєднується до вже створеної сесії на запрошення, тобто учням, реєстрація не потрібна.

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку