Презентація "Організація роботи гарячого цеху"

Про матеріал
Презентація на тему: Організація роботи гарячого цеху. Використовувати як додатковий матеріал до уроку організація виробництва та обслуговування..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Організація роботи гарячого цеху

Номер слайду 2

План 1 На яких підприємствах створюється гарячий цех?2 Які прийоми здійснюються в гарячому цеху?3 Місце розташування гарячого цеху?4 Від чого залежить якість роботи гарячого цеху?5 Які працівники виконують роботу в гарячому цеху, їх обов’язки?6 Хто здійснює контроль за технологічним процесом?

Номер слайду 3

На яких підприємствах створюється гарячий цех. Гарячий цех створюється на всіх підприємствах громадського харчування, які мають зали і працюють як на сировині, так і на напівфабрикатах незалежно від потужності.

Номер слайду 4

Які прийоми здійснюються в гарячому цеху. Гарячий цех є центральною виробничою дільницею на підприємстві. У ньому здійснюються всі прийоми теплової обробки продуктів, у тому числі й для холодного цеху, приготування й оформлення супів, других страв і гарячих напоїв.

Номер слайду 5

Місце розташування гарячого цеху. Цех має зв’язок з усіма виробничими і торговими приміщеннями, тому його розміщують поблизу холодного цеху, роздавальні, приміщення для миття столового посуду. Він повинен мати зручний зв’язок з овочевим, м’ясним і рибним цехами.

Номер слайду 6

Від чого залежить якість роботи гарячого цеху. Якість роботи гарячого цеху залежить від правильної організації робочих місць, забезпечення їх обладнанням, посудом, інвентарем. Найдоцільніше використовувати секційне модульне обладнання з функціональними місткостями. Його розміщують у цеху у вигляді окремих технологічних ліній, на яких організовують робочі місця кухарів. Гарячий цех умовно поділяють на супове і соусне відділення.

Номер слайду 7

Які працівники виконують роботу в гарячому цеху, їх обов’язки. У гарячому цеху роботу виконують кухарі 3–4го розрядів під керівництвом бригадира цеху. Працівників розміщують на робочих місцях за їхньою кваліфікацією. Робота кухарів розпочинається з вивчення меню, підрахунку потрібної кількості продуктів, сировини, напівфабрикатів і організації робочих місць, Для цього використовують технологічні картки, які розробляють на одну порцію в грамах і на ту кількість страв, яку готують на підприємстві. В технологічній картці коротко наведена технологія приготування страви, вимоги до якості і вихід.

Номер слайду 8

Хто здійснює контроль за технологічним процесом. Контроль за технологією приготування страв та кулінарних виробів і їхньою якістю здійснюють бригадир цеху і завідуючий виробництвом.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 грудня 2021
Переглядів
3925
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку