Презентація "Осінні мотиви в поезії Ліни Костенко"

Про матеріал
Матеріал допоможе учням усвідомити себе частиною природи, а також зрозуміти, що вплив на довкілля є впливом на кожного з них. що кожен спроможний попереджувати негативні впливи та жити у гармонії з природою. Для вчителів початкових класів,вихователів ГПД.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осінні мотиви в поезії Ліни Костенко («Вже брами літа замикає осінь», «Соловейко застудився», «Шипшина важко віддає плоди»)

Номер слайду 2

Читацька розминка На землю осінь вже ступила, Додому листячко летить. Гніздо лелече опустіло, Гніздо лелече опустіло,— Тепер у ньому хмарка спить.

Номер слайду 3

Гра «Срібні павутинки»

Номер слайду 4

Ліна Костенко Ліна Костенко часто звертається до теми дитинства, обпаленого війною, малює у своїх поезіях образи дітей та підлітків, як із сучасного життя, так з далекого минулого, змальовує красу природи.

Номер слайду 5

Ліна Костенко. Вже брами літа замикає осінь» Задощило. Захлюпало. Серпень випустив серп. Цвіркуни й перепілочки припинили концерт. Чорногуз поклонився лугам і садам. Відлітаючи в Африку, пакував чемодан. Де ти, літо, поділось, куди подалось? Осінь, ось вона, осінь! Осінь, ось вона, ось! Осінь брами твої замикала вночі, погубила у небі журавлині ключі.

Номер слайду 6

Перелітні птахи жайворонок соловей журавель ластівка шпак

Номер слайду 7

Птахи, які зимують в Україні Снігурі Горобці Голуби синичка дятел

Номер слайду 8

Годівнички для пташок ЕКОЛОГІЧНА СТЕЖИНА

Номер слайду 9

Чим годують пташок Пшоно та інші крупи Гарбузове насіння Соняшникове насіння Крихти хліба Сало для синичок

Номер слайду 10

Словникова робота Задощило цвіркуни захлюпало перепілочки подалось чорногуз замикала журавлі погубила чемодан поклонився

Номер слайду 11

Вправа “Прочитай прислів’я Плаче жовтень холодними сльозами. плаче жовтень холодними сльозами

Номер слайду 12

Соловейко застудився Дощик, дощик, ти вже злива! Плаче груша, плаче слива. Ти періщить заходився, Соловейко застудився. А тепер лежить під пледом, П'є гарячий чай із медом.

Номер слайду 13

Шипшина важко віддає плоди Шипшина важко віддає плоди. Вона людей хапає за рукава. Вона кричить: - Людино, підожди! О, підожди, людино, будь ласкава. Не всі, не всі, хоч ягідку облиш! Одна пташина так мене просила! Я ж тут для всіх, а не для тебе лиш. І просто осінь щоб була красива.

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку