Презентація "Основи безпеки в галузі". Знати - щоб передбачати, передбачати - щоб знати.

Про матеріал
Оцінка знань та навичок студентів з навчальної дисципліни Навчальна дисципліна «Охорона праці» є базовим (обов’язковим для вивчення) предметом на рівні стандарту, що є передумовою для вивчення дисциплін за професійним спрямуванням та базується на шкільному курсі правознавство.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема заняття:“Основи безпеки в галузі”. Знати-щоб передбачати,Передбачати-щоб діяти!

Номер слайду 2

Мета: оцінка знань та навичок студентів з навчальної дисципліни План 1. Відтворення та корекція опорних знань.2. Результати проектних досліджень.3. Тестові завдання.4. Перевірка знань з охорони праці.5. Узагальнення знань.

Номер слайду 3

Епіграф уроку: Будь-який рух має відгук у природі,    море змінюється із-за одного єдиного каменя.         І у питаннях благодаті будь-який людський      вчинок має вплив на інших людей.         Отже, у світі немає нічого несуттєвого.                                                                                                 Б. Паскаль

Номер слайду 4

Дати відповіді на запитання:1. Назвати завдання дисципліни «Охорона праці»2. Коли в Україні прийнято Закон про «Охорону праці»?3. З яких основних документів складається Законодавча та нормативна база України про охорону працi?4. Назвати види навчання та iнструктажі з питань охорони працi.5. Перерахувати шкідливі фактори на виробництві.6. Які є методи захисту від шкідливих факторів?7. Дати визначення поняттям: нещасний випадок; професійне захворювання.8. Назвати форми актів про нещасний випадок.9. Назвати завдання техніки безпеки на підприємстві.10. Що таке карта умов праці?11. З якою метою проводять атестацію робочих місць?12. Що таке пожежна безпека з точки зору охорони праці?

Номер слайду 5

Демонстрація проєктних досліджень студентів.1. Основи охорони праці в газовому господарстві .2. Нещасні випадки та професійні захворювання в газовому господарстві.3. Техніка безпеки в газовому господарстві.4. Заходи захисту в галузі.

Номер слайду 6

Ситуаційні задачі1. Чи має право інженер з охорони праці підприємства накладати штрафи на працівників, які порушують вимоги нормативних актів про охорону праці? 2. За усним дозволом керівника працівник з родинних обставин відлучився з роботи. За територією підприємства з ним стався нещасний випадок, внаслідок якого він став інвалідом. За якою формою складається акт у такому випадку?

Номер слайду 7

3. Громадянина Ф. було звільнено з роботи роботодавцем за ст.. 40 п. 7. КЗп. ПУ.12.09.19 року громадянин Ф. за словами бригадира Іванова був на робочому місті в нетверезому стані. Бригадир Іванов відсторонив від роботи громадянина Ф., але виконання свого розпорядження не перевірив. Громадянин Ф. продовжував до кінця зміни працювати. Поведінку Ф. розглянула комісія по трудовим спорам та рекомендувала роботодавцю звільнити Ф. з роботи за вищеназваними обставинами. З рішенням роботодавця Ф. був не згодний та подав позовну заяву до суду про відновлення його на робочому місті. Питання: Як повинен вирішити питання суд згідно чинного законодавства?4. Чи може адміністрація функціональні обов'язки працівників по забезпеченню пожежної безпеки на підприємстві покласти на працівників служби охорони праці?  5. Які передбачені заходи впливу на працівників, що навмисно ухиляються від проходження обов'язкових медичних оглядів? 6. У зв'язку з тимчасовим припиненням виробництва працівника відправляють додому. Під час проходження по території підприємства він вмирає. Чи повинно проводитися спеціальне розслідування такого випадку?

Номер слайду 8

Тестові завданняhttps://forms.gle/b94o. CJkd. YDN8 Hrw. C9

Номер слайду 9

Перевір свої знання 1-4 6-7 9-1 3-3 2-5 7-8 10-2 4-10 5-9 8-6

Номер слайду 10

What is in the «secret box»?

Номер слайду 11

апарат, що служить для змішування паливного газу з киснем формування підогрівного полум'я, і подачі до металу (виробу), що розрізають струменем різального кисню.

Номер слайду 12

 вимірювальний прилад для визначення якісті або накопичення складу сумішей газу

Номер слайду 13

 розчин для визначення витоків газу

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку