Презентація "Основні кроки для успішного розміщення депозиту"

Про матеріал
види депозитів, як обрати банк та найкращі умови для розміщення депозиту, безпечні депозити
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фурсевич Н. В. 2022 р. Банківські депозити

Номер слайду 2

Види депозитів

Номер слайду 3

Кроки для успішного розміщення депозиту

Номер слайду 4

Крок 1. Визначити суму депозиту. Найперше варто врахувати:• максимальну суму, яку зможе відшкодувати Фонд гарантування у випадку банкрутства банку;• ваші фінансові можливості, а саме без якої суми грошей ви змогли б обійтисявпродовж періоду, на який ви плануєте розмістити депозит. Якщо сума вкладу велика, то є сенс її розділити на кілька вкладів і розмістити їх у різних банках. Крок 2. Визначити бажаний строк депозиту. Залежно від можливостей, депозит можна розмістити на довгий строк (більшероку), короткий строк (до одного року) і на вимогу. У перших двох варіантах вине зможете забрати вклад достроково, якщо це строковий депозит без права дострокового розірвання. У випадку вкладу на вимогу вкладник дає гроші безвстановлення конкретного строку та може забрати їх, коли йому буде потрібно.

Номер слайду 5

Крок 3. Визначити вид депозиту. Гривневий, валютний чи металевий. Крок 4. Визначити умови поповнення депозиту.Є вклади з можливістю поповнення чи без такої. Крок 5. Вибрати банк. Критерії:1) чи є банк учасником Фонду гарантування;2) ліквідність активів банку, а також якість кредитного портфеля банку;3) рейтинг надійності банку;4) «спеціалізацію» банку. Є банки, які переважно надають послуги бізнесу. Длярозміщення депозиту має сенс обирати банк, який активно працює з вкладами фізичних осіб;5) зручність обслуговування.

Номер слайду 6

Крок 6. Уважно вивчити умови депозиту, визначені в договорі та документахбанку. Крок 7. Регулярно моніторити ситуацію з банком, у якому ви розмістили депозит.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Додано
28 вересня 2022
Переглядів
760
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку