Презентація. Освітні інструменти сучасного викладача: штучний інтелект.

Про матеріал
Технологізація освітнього процесу створює нові виклики для педагогів. Штучний інтелект допоможе зробити навчання ефективнішим для учнів і полегшить роботу викладачам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСВІТНІ ІНСТРУМЕНТИ СУЧАСНОГО ВИКЛАДАЧА: ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТВикладач зарубіжної літератури. Вищого професійного училища № 19м. Дрогобича. Стасів Іванна Миколаївна

Номер слайду 2

Технологізація освітнього процесу створює нові виклики для педагогів. З появою штучного інтелекту постає багато запитань, труднощів і водночас перспектив. Які нові можливості та виклики ШІ принесе у світ освіти, як це може змінити освітній процес?

Номер слайду 3

Штучний інтелект (ШІ, англ. аrtificial intelligence, АІ) – розділ комп’ютерної лінгвістики та інформатики, який зосереджений на розробці інтелектуальних машин, здатних виконувати завдання, які зазвичай потребують людського інтелекту. Важливо під час користування ресурсами ШІ формулювати точний запит (Prompt engineering) для досягнення найякіснішої відповіді від системи. Штучний інтелект (АІ) може зробити навчання ефективнішим і доступнішим для учнів, а також полегшити роботу викладачам.

Номер слайду 4

Нейронна мережа - один із напрямків ШІ, мета якого змоделювати аналітичні механізми, що здійснюються людським розумом. Її завдання – класифікація, передбачення та розпізнавання. Нейронні мережі, які базуються на штучних нейронах, здатні приймати, обробляти та створювати дані. Вони можуть знайти своє застосування в багатьох сферах життя, включаючи навчання.

Номер слайду 5

Наприклад : Math. GPT допоможе з математикою. Edit. GPT виправить помилки в тексті англійською. Exam. Cram перетворить складні навчальні матеріали на картки та тести для самоперевірки. Consensus є великою науковою базою знань на основі ШІ, яка може бути корисною для студентів та вчених

Номер слайду 6

You. Tube Summary with Chat. GPTПЕРЕТВОРИТЬ БУДЬ-ЯКЕ НАВЧАЛЬНЕ ВІДЕО АБО ЛЕКЦІЮ НА ТЕКСТ

Номер слайду 7

Explain Like I’m Five. ПОЯСНИТЬ НЕЗРОЗУМІЛІ РЕЧІ ПРОСТОЮ МОВОЮ, СПРОСТИТЬ СКЛАДНІ ТЕМИ ТА ЗРОБИТЬ ЇХ ЛЕГКИМИ ДЛЯ РОЗУМІННЯ.

Номер слайду 8

Deep Nostalgia. DEEP NOSTALGIA ― ЦЕ ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ВІДТВОРЕННЯ ВІДЕО, ЯКИЙ АНІМУЄ ОБЛИЧЧЯ НА ФОТОГРАФІЯХ. ВИКОРИСТОВУЄ ШТУЧНУ НЕЙРОННУ МЕРЕЖУ ДЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ПОПЕРЕДНЬО ЗАПИСАНИХ РУХІВ ОБЛИЧЧЯ ДО НЕРУХОМОЇ ФОТОГРАФІЇ.

Номер слайду 9

Deep. AIСЕРВІС, ЯКИЙ ПРОПОНУЄ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ТВОРЧОСТІ НА УРОКАХ. ЗА ДОПОМОГОЮ ЦЬОГО СЕРВІСУ МОЖНА ГЕНЕРУВАТИ КАРТИНКИ ЗА ТЕКСТОВИМИ ЗАПИТАМИ, ЩО ДОЗВОЛЯЄ ВИКЛАДАЧЕВІ СТВОРЮВАТИ ЦІКАВІ ЗАВДАННЯ ТА РОЗШИРЮВАТИ МОЖЛИВОСТІ УЧНІВ.

Номер слайду 10

Paintbytext. ЧАТ «КАРТИНА ЗА ТЕКСТОМ» ДОПОМОЖЕ СТВОРЮВАТИ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ ЗА ПИСЬМОВИМИ ІНСТРУКЦІЯМИ З ДОПОМОГОЮ ШІЗА ДОПОМОГОЮ ЦЬОГО СЕРВІСУ ВИ ЗМОЖЕТЕ РЕДАГУВАТИ СВОЇ ФОТОГРАФІЇ ТА СТВОРЮВАТИ ІЛЮСТРАЦІЇ ДЛЯ СВОЇХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ.

Номер слайду 11

Чат «На Урок»Помічник розроблений спеціально для освітян України. Це набір інноваційних інструментів на основі штучного інтелекту, які допомагають створювати унікальні завдання, тести, презентаційні матеріали, таблиці, зображення, переклади та багато іншого. У березні 2023 року Освітній проєкт “На Урок” презентував перший українськомовний чат на базі штучного інтелекту Chat. GPT, який імітує реальний діалог з відомими історичними постатями України та світу. Помічник працює як з текстом, так і з зображеннням, відео та аудіо. Це персональний помічник сучасного викладача, який оптимізує його щоденну роботу.

Номер слайду 12

Роль здобувача освіти: формування вмінь взаємодіяти з ШІ, критично мислити, оцінювати згенеровану інформацію, ставити правильні питання та розвиток власної мотивації. ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ :віртуальний інтелектуальний помічник,джерело інформації,персональний нейровикладач для здобувача освіти,мовленнєвий тренажер,цифровий консультант із різних галузей знань,асистент викладача в організації навчання. Роль ШІ: Штучний інтелект не є енциклопедією і єдиним джерелом знань. Його варто сприймати як партнера, що може вибудовувати діалог зі співрозмовником, відповідати на складні запитання і відхиляти недоречні запитання. Роль викладача: Формування в здобувачів освіти критичного розуміння й осмислення інформації від ШІ. Допомогти здобувачеві освіти коректно й ефективно використовувати ШІ в навчальній діяльності. Для цього потрібно навчитися працювати з ШІ безпечно й контрольовано як із віртуальним помічником (асистентом).

pptx
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку