Презентація "Овочеві та плодово-ягідні консерви"

Про матеріал
Розробка презентації з предмету "Товарознавство продовольчих товарів", тема: "Овочеві та плодово-ягідні консерви".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Овочеві та плодово-ягідні консерви. Підготувала Ященок Н. В.

Номер слайду 2

Овочеві консерви. Консерви овочеві — це готові до вживання харчові про­дукти, виготовлені з різних видів овочів. Консерви зберігаються у скляній та металевій тарі, герметично закупорені. Залежно від виду сировини і призначення виготовляють такі види овочевих консервів: натуральні, закусочні, обідні, для дитячого і дієтичного харчування, соки, напої, пюре, пасти, соуси, овочі мариновані.

Номер слайду 3

Натуральні консерви — це продукти з цілих, нарізаних або протертих овочів, залитих 0,8—3 % розчином солі, з додаванням цукру, оцту, прянощів, оброблених стерилізацією. . Асортимент: Горошок зелений консервований, Кукурудза цукрова консервована, Томати натуральні консервовані, Огірки консервовані, Капусту цвітну консервовану тощо.

Номер слайду 4

Закусочні консерви — це готові до вживання продукти у холодному вигляді. Ці консерви готують з попередньо підготовлених овочів і поділяють їх на такі види: овочі, об­смажені у томатному соусі, овочі, фаршировані у томатно­му соусі, овочі різані, салати, овочева ікра. Залежно від якості закусочні консерви поділяють на вищий та І ґатунки. Асортимент: баклажани фаршировані овочами і рисом; голубці фаршировані овочами, кабачки нарізані кружальцями з овочами, ікра кабачкова, салат «Ніжинський».

Номер слайду 5

Обідні консерви — це готові концентровані перші та другі страви (борщ, розсольник, овочевіі супи, солянка овочева, солянка грибна тощо). Готують обідні консерви зі свіжих, солених, квашених овочів з додаванням цукру, прянощів, солі. Випускають борщову заправку, заправку для розсольнику з томатом, для розсольника з перловою кашею, моркву пасеровану на свинячому жирі або на олії.

Номер слайду 6

Консерви для дитячого харчування готують з високо­якісної екологічно чистої сировини, з одного або кількох видів овочів, з додаванням цукру, круп. Асортимент: натуральне овочеве пюре, соки, овочеві соки, ікра; овоче-м′ясне пюре; велико подрібнені (з м'ясом, рисом), нарізані шматочками (перші і другі обідні страви).

Номер слайду 7

Консерви овочеві дієтичні містять велику кількість рос­линного жиру і мінеральних речовин. Асортимент: ікра з морської капусти, салат овочевий з морською капустою, кабачки в молочному соусі, буряк з чорносливом, морква з чорносливом в молочному соусі.

Номер слайду 8

Консерви овочеві мариновані виготовляють із свіжих овочів, солоних огірків і томатів. Основною сировиною служать огірки, патисони, томати, цвітна капуста, перець, капуста білоголова, цибуля, часник, буряк, квасоля стручкова, гарбуз, баклажани, асорті

Номер слайду 9

Пюре, пасти, соуси томатні виготовляють зі стиглих томатів дробленням їх, підігріванням, протиранням, гомогенізацією і уварюванням з сіллю і без неї до конкретного вмісту сухих речовин.

Номер слайду 10

Соуси томатні виготовляють із томатного пюре, томатної пасти або з свіжих стиглих томатів, моркви, цибулі, петрушки, селери, пряної зелені, яблук, перцю солодкого з додаванням олії, кухонної солі, оцтової кислоти і прянощів. Асортимент: «Херсонський», «Краснодарський», «Чорноморський».

Номер слайду 11

Соки овочеві виготовляють із свіжих стиглих овочів шляхом їх миття, дроблення, підігріву і віджимання, заливають у банки і стерилізують. Асортимент: томатний натуральний; капустяний; морквяний, буряковий, морквяно-брусничний, морквяно-журавлиний, морквяно-виноградний тощо.

Номер слайду 12

Напої овочеві виробляють на основі соку натурального або концентрованого, томатної пасти, в які, в залежності від виду напою, додають яблучний сік, овочеві і фруктові пюре, соки, ефірні олії, цукор і кухонну сіль (або тільки кухонну сіль).

Номер слайду 13

Плодово-ягідні консерви. Плодово-ягідні консерви готують з усіх видів ягід і плодів. До плодово-ягідних консервів відносять: натуральні консерви; компоти; соки; напої; сиропи; екстракти; пюре; пасти; соуси; консервовані мариновані плоди; консерви для дитячого і дієтичного харчування

Номер слайду 14

Натуральні консерви виготовляють з одного виду плодів або кількох, які укладають у тару, заливають натуральним соком, пюре, пульпою з самих плодів, закупорюють і стерилізують. Наприклад, яблука в яблучному соку, сливи у сливовому соку, вишні у вишневому соку, яблука зі сливами, залиті яблучним і сливовим соком та ін.

Номер слайду 15

Компоти бувають з одного виду плодів чи суміші (асорті). Виготовляють компоти майже з усіх видів плодів і ягід. За якістю компоти поділяють на вищий, І та столовий ґатунки. Асортимент: «Вишневий», «Яблучний», «Сливовий» тощо.

Номер слайду 16

Соки готують - з різних плодів. Залежно від способу ви­готовлення і складу їх випускають таких видів: натураль­ні, з м'якоттю, з цукром, концентровані. Асортимент: яблучний, виноградний, чорносмородиновий, журавлиний та ін.

Номер слайду 17

Сиропи - це згущені соки з додаванням ароматичних речовин, цукру, харчових кислот. Асортимент: яблучний, вишневий, виноградний, малиновий, полуничний, чорноплідно-горобиновий та ін

Номер слайду 18

Пюре — це однорідна протерта маса з різних плодів та ягід зі смаком, запахом та кольором, властивим натураль­ним плодам. Асортимент: Яблучне, Абрикосове, Сливове, Персикове, Грушеві, Вишневе, Кизилове

Номер слайду 19

Соуси виготовляють з протертих свіжих плодів або замороженого пюре з додаванням цукру і уварюванням. Випускають соуси: Айвовий, Абрикосовий, Грушевий, Персиковий, Сливовий, Яблучний.

pptx
Додав(-ла)
Ященок Наталія
Додано
20 березня 2023
Переглядів
1509
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку