Презентація "Означення як другорядний член речення"

Про матеріал
Презентація "Означення як другорядний член речення" містить допоміжні матеріали, завдання та малюнки до уроку української мови в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Означення як другорядний член речення. 5 клас. Підготувала Назаренко Катерина , учитель української мови та літератури Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Чернігівської області

Номер слайду 2

Вправа «Незакінчене речення»Синтаксис – це розділ мовознавчої науки, яка…Речення – це слово чи група слів, що…Односкладним називається речення, у якому…. За метою висловлювання речення поділяються на…Граматичну основу речення становлять…До другорядних членів речення відносять…Додаток – це другорядний член речення, який називає… і відповідає…Додаток найчастіше виражається…

Номер слайду 3

Означення як другорядний член речення

Номер слайду 4

Пояснювальний диктант

Номер слайду 5

Диктант “Навпаки” Закiнчується золота осiнь. Вона прощається з багатими полями, різнобарвними лiсами, багатолюдними вулицями мiст. Недовго згадуватимуть її безлисті дерева та кущi. Незабаром їх укриє білий пухнастий снiг. А там прийде Новий рік – улюблене свято дітвори.. .

Номер слайду 6

Диктант “Навпаки” Закiнчується золота осiнь. Вона прощається з багатими полями, різнобарвними лiсами, багатолюдними вулицями мiст. Недовго згадуватимуть її безлисті дерева та кущi. Незабаром їх укриє білий пухнастий снiг. А там прийде Новий рік – улюблене свято дітвори..

Номер слайду 7

Говори матусі ніжні слова

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання§ 52. Вправа 415. Складіть вітальну листівку для мами, використавши пестливі та образні слова в ролі означень.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
3461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку