Презентація "Підготовка робочого місця продавця до роботи"

Про матеріал
Навчальна: практично закріпити теоретичні знання по викладці товару, дотримання правил санітарії та гігієни, правил техніки безпеки, формувати в учнів професійні вміння та навички при організації робочого місця. Розвиваюча: розвивати в учнів професійні навички та креативні вміння, проявляти ініціативу в роботі, розвиваючи логічність мислення, вміння правильно і чітко формувати свої думки. Виховна: сприяти підвищенню професійного рівня культури спілкування учнів,як майбутніх продавців,виховувати в учнів відповідальність, естетичні почуття, прививати любов до вибраної професії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми:Модуль ПНТ 3.1 Організація торгово-технологічного процесу на підприємствах торгівлі. Тема уроку: Підготовка робочого місця продавця до роботи. Підготувала майстер в/н Попова Г.П.,

Номер слайду 2

Мета уроку: Навчальна: практично закріпити теоретичні знання по викладці товару, дотримання правил санітарії та гігієни, правил техніки безпеки, формувати в учнів професійні вміння та навички при організації робочого місця. Розвиваюча: розвивати в учнів професійні навички та креативні вміння, проявляти ініціативу в роботі, розвиваючи логічність мислення, вміння правильно і чітко формувати свої думки. Виховна: сприяти підвищенню професійного рівня культури спілкування учнів,як майбутніх продавців, виховувати в учнів відповідальність, естетичні почуття, прививати любов до вибраної професії.

Номер слайду 3

Робоче місце продавця це частина площі торговельного залу, призначена для роботи одного або декількох продавців, оснащена спеціальним обладнанням для розміщення, а також викладення і продажу товарів.

Номер слайду 4

Класифікація Коли на одному поверсі в одній секції, відділі знаходяться товари різних груп, взаємозалежних у попиті або задовольняють потреби певних контингентів покупців. Товари розміщують за товарно-галузевим принципом:

Номер слайду 5

Викладка товару. За кожним товаром слід закріплювати постійне місце. Покупці звикають до цього і легко орієнтуються в торговому залі; Працівникам магазину це допомагає контролювати схоронність товарів, стежити за повнотою асортименту товарів і своєчасно поповнювати його запаси. 

Номер слайду 6

Яке це робоче місце?

Номер слайду 7

Правильна відповідь: відкрите Відкриті робочі місця – це така організація робочого місця продавця, коли товари не відокремлені лінією прилавків від покупців і площа робочих місць об’єднана з площею для покупців.

Номер слайду 8

Яке це робоче місце?

Номер слайду 9

Правильна відповідь: напіввідкрите. Напівзакриті робочі місця відділені від площі для покупців тумбами, між якими є проходи до товарів, доступ покупців до товарів регулюється продавцями.

Номер слайду 10

Яке це робоче місце?

Номер слайду 11

Правильна відповідь: закрите. Закриті робочі місця – це така організація робочого місця, коли продавця і товари від покупця відділяє прилавок. На робочому місці виконують такі операції: показ , вибір товарів; консультування покупців; розрахунки за товарів і його пакування; надання послуг.

Номер слайду 12

Робочі місця продавців повинні відповідати таким вимогам: надавити максимум зручностей покупцю для огляду товарів; забезпечувати раціональну організацію праці; забезпечувати зберігання якості товарів; надавати можливість зручно, красиво розмістити асортимент товарів та їхні запаси.

Номер слайду 13

Товарні запаси Робочий запас – це товари для безпосереднього пролажу, що знаходяться на робочому місці продавця. Виставочний запас – це зразки товарів, призначений для інформації покупців про асортимент товарів, які є у продажу. Резервний запас – це товари для поповнення робочого запасу, знаходяться вони у підсобних приміщеннях магазину або у нижніх ящиках прилавків.

Номер слайду 14

Розміщення товарів - це система розташування товарів у торгівельному залі за групами, підгрупами, видами, цінами з метою забезпечення гарного огляду і доступності для покупців: нові товари розміщують у місцях, доступних для огляду; великогабаритні і важкі товари розміщують біля виходу з торгівельного залу.

Номер слайду 15

Розміщення товарів.

Номер слайду 16

Розміщення та викладка товарів.

Номер слайду 17

Викладення являє собою спосіб розміщення товарів завдяки якому можна найбільш вигідно і наглядно показати товар.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Викладка товарів. Розрізняють три способи викладки: горизонтальний, вертикальний та комбінований. - При горизонтальній викладці однакові за найменуванням товари розміщують на одній або двох полицях по всій довжині обладнання. - При вертикальному способі викладки товари однакового найменування викладають на полицях однієї гірки в кілька рядів зверху донизу. - Комбінований спосіб поєднує горизонтальну і вертикальну викладки.

Номер слайду 20

Яка це викладкка?

Номер слайду 21

Яка це викладка?

Номер слайду 22

Яка це викладка?

Номер слайду 23

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ященок Наталія
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
5 червня 2020
Переглядів
1889
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку