Презентація " Подорож у світ поезії"

Про матеріал
Матеріал даної презентації розроблений до уроку літературного читання під час вивчення розділу "Світ дитинства у поезії та прозі" до посібника " Я люблю читати" Слайди містять інформацію про авторів віршів " Удвох із песиком" В. Марсюка, та О. Сенатович " Дівчинка малює море". До презентації увійшли різноманітні вправи для розвитку читацьких навичок школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож у світ поезіїПрезетацію підготувала: Вчитель І категоріїКліщинського НВКІм. М. П. Старицького. Литовченко Алла Михайлівнаstroke.colorstroke.onstyle.font. Family

Номер слайду 2

Читання чистомовки. Зі-зі-зі — в мене є чудові друзі. Ес-ес-ес — маленький пес. Ик-ик-ик — та сіренький котик. Лю-лю-лю — як я їх люблю!

Номер слайду 3

2. Читання анаграми. Усм, дірасть, гатсбатво, зідру

Номер слайду 4

Номер слайду 5

3. За цифровими підказками прочитайте прислів’я.6 кишені 3 хороші 2 друзі 1 краще 5 у 7 гроші 4 ніж

Номер слайду 6

— Дуже приємно мати хороших друзів! Спілкуватися з ними, спостерігати, розважатись разом. Але коли ти сам сумний, то жодні дорогоцінності не замінять вірних друзів, і ніщо тоді не миле й не гарне. І навіть зникає бажання займатися різними справами, огортає сум і жаль.

Номер слайду 7

В. Марсюк“ Удвох із песиком”О. Сенатович “ Дівчинка малює море”Поетичні твори

Номер слайду 8

{638 B1855-1 B75-4 FBE-930 C-398 BA8 C253 C6}Песикакімнатавзятиканатізагратипускатиетюдиквартиріпіснізаможнодрузівпісні Словникова робота. Читання слів — радісно, а потім — сумно.

Номер слайду 9

Вітровий (кого називають так?)Веремій (безлад, непорядок)Мирно (спокійно, добре)Тиша (спокій)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

В Марсюк

Номер слайду 12

Народився у місті Мар'їнці на Донеччині в шахтарській сім'ї, ріс без батька, який за політичним звинуваченням був репресований і загинув на радянській тюремній каторзі. Закінчив педагогічне училище, Київський державний університет ім. Т. Шевченка (заочно). Народився у місті Мар'їнці на Донеччині в шахтарській сім'ї, ріс без батька, який за політичним звинуваченням був репресований і загинув на радянській тюремній каторзі. Закінчив педагогічне училище, Київський державний університет ім. Т. Шевченка (заочно). Працював у Черкаському педінституті,. Переїхавши до Києва, майже десятиліття працював на різних редакторських посадах у видавництві літератури для дітей «Веселка». Член Спілки письменників України з 1974 року...

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Складання « асоціативного куща» до слова «сонце» Сонце: - світло - проміння - життя- тепло - день - квіти - літо

Номер слайду 17

Гра «Слідопити» - Скільки разів у вірші зустрічається [ш] ? Порахуйте

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Візьміть в руки олівець. Як позначити головну думку вірша? (Двома лініями)Як позначити кому? (І) Крапку (ІІ)Слово, на яке робиться логічний наголос?Робота над партитурою вірша

Номер слайду 20

Тихше І, вулиці! ІІДоми, ІІне вигрюкуйте дверьми! ІІТихше, І люди! ІІРобота над партитурою вірша.

Номер слайду 21

Підсумок уроку— Чи сподобався вам вірші?— Що б ви хотіли змінити?— Який настрій викликав у вас кожний із віршів?— Які побажання ви б хотіли висловити батькам та їхнім дітям ?

Номер слайду 22

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
2262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку