Презентація "Подорож волинським краєм"

Про матеріал
Пропоновану презентацію можна використати під час вивчення теми "Ми -мандрівники" для учнів початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож волинським краєм. Прохідський ліцей. Вчитель : Круглій Світлана С.

Номер слайду 2

Луцьк. Місто не схоже на жодне з інших. Воно чисте донесхочу, затишне, і, водночас, просторе. Попри радянську забудову нового центру, завдяки невеликому старому місту, і, звичайно, замку, Луцьк дотепер зберігає атмосферу середньовіччя.  Луцьк - історичний центр Волині, одне з найдавніших міст України. Перша згадка про нього міститься в Іпатіївському літописі близько 1085 року.

Номер слайду 3

Луцьк

Номер слайду 4

Ковель. Ковель по праву вважається транспортним серцем Волині. Возвеличують працю залізничників дві пам'ятки – потяг, що знаходиться на привокзальній площі, і сама будівля вокзалу, зведена за проектом архітектора Вербицького. У місті знаходиться унікальний дерев'яний костел Св. Анни, датований 1771 р.

Номер слайду 5

Ковель

Номер слайду 6

Володимир. Колишній Володимир-Волинський, а сьогодні просто Володимир - останнє з історичних давньоруських міст. Кількість і якість різноманітних культових споруд різних періодів просто зашкалює і компенсує усе. В місті є яскраво виражені вали давньоруського городища, давньоруський Успенський собор з романським замочком 15 століття, костели колишніх монастирів єзуїтів, капуцинів, домініканців, лютеранська кірха, декілька старовинних церков та будинків. 

Номер слайду 7

Володимир

Номер слайду 8

Нововолинськ Нововолинськ –місто,яке знаходиться за Володимиром близько до польського кордону. Місто було засноване лише у 1951 році поблизу вугільних шахт, які почали масово відкриватися після Другої світової війни.

Номер слайду 9

Нововолинськ

Номер слайду 10

Колодяжне. Колодяжне належить до стародавніх слов'янських поселень. Відомо, що це село існувало, ще в XII ст., як невелике поселення. В центрі його знаходились два великі колодязі, вода з яких славилась смаковими якостями. Проїжджаючи по шляху через поселення з Києва на Варшаву купці, а пізніше козацька старшина, московські посли, чумаки, постійно зупинялися в ньому, щоб напитися з прославлених колодязів чарівної води, яка ніби приносила в усіх задумах удачу. Очевидно від цих «колодязів» і пішла назва села — Колодяжне. Перша згадка про село в історичних документах датується 1240 роком.

Номер слайду 11

Колодяжне

Номер слайду 12

Успіхів!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 січня
Переглядів
130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку