Презентація "Повторення вивченого про речення з ускладненнями"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при повторенні матеріалу про вживання розділових знаків у реченнях з однорідними членами, звертанні, вставних і вставлених конструкціях. Допоможе узагальнити знання і підготуватися до контрольної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення вивченого про речення з ускладненнями

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Спишіть. Розставте розділові знаки1. Все повторялося і краса й неповторність. Усе було асфальти й спориші.2. Любіть травинку і тваринку і сонце завтрашнього дня вечірню в попелі жаринку шляхетну інохідь коня.3. Хай буде сад і дерево крислате І кіт-воркіт і ще багато див.4. Дуби похмурі й мовчазні березки світлі і веселі і рясту першого пастелі у чорнолісій глушині усе таке святе мені…5. І все і штурмуюче море і голубіюче небо і далекі ледь окреслені хмари пройняте легеньким серпанком рухливого.6. Здавалося мені, що ніжний пролісок в снігу зоріє встає з-під нього і радіє променю сонцю і весні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спишіть. Розставте розділові знаки1. Прощай прощай чужа мені людино! Ще не було ріднішого, як ти.2. Так багато на світі горя люди будьте взаємно красивими!3. Ой Дніпре мій Дніпре широкий та дужий! 4. Цвіти розцвітай Україно!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Спишіть. Розставте розділові знаки1. Вже почалось мабуть,майбутнє. Оце либонь вже почалось… 2. Люди як правило бачать світ у діапазоні своїх проблем.3. Може ви чули, як пахне земля?4. Знайди йому місце для прогулянок біля парку чи лісу будь ласка.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Спишіть. Розставте розділові знаки1. Діти вона це добре запам'ятала були тут поруч.2. Є ж люди на Землі а то б не варто й жити що крізь щоденний труд уміють і любити і всміхатися і мислити і шукати.3. З-за погрібника пахло м’ятою росло її там багато а від хати несло духом матіоли.4. Стара княгиня Варвара Олексіївна їй було тоді вже 65 років майже зовсім осліпла і рідко з'являлася в салоні.

Номер слайду 15

Установіть відповідність між реченнями та прикладами Речення Приклади1 з однорідними членами; А Широкий, вигнутий, блискучий ніж2 зі звертанням; врізався в ґрунт.3 зі вставними словами; Б Даруйте, чи можна зайти до кабінету?4 зі вставленими компонентами. В А так взагалі жилося й працювалося Іванові Івановичу, ще раз кажемо, непогано Г Я не дуже добре, батько, вас зрозумів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Байраченко Віта Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 березня 2023
Переглядів
688
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку