Презентація Позакласний захід "День чаю"

Про матеріал
Методична розробка "День чаю" підготовлена та апробована автором роботи у закладі освіти. Даний матеріал буде корисним для учителів НУШ (початкова школа), асистентів педагога, педагогів-організаторів, працівників ДЗО тощо. У презентації дібрано цікаві матеріали про винайдення чаю, його користь та вплив на організм людини, а також традиції чаювання у різних країнах. Здобувачі освіти складатимуть сенкан про чай, переглядатимуть мультфільм, розвиватимуть художні навички та гратимуть у різні навчальні ігри з даної теми. Це - нетрадиційний урок-гра, під час якого учні отримають хороші стійкі знання та масу задоволення від проведеного з однокласниками часу.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Загадка. На морозі ми гуляли – І замерзли, і втомилися. Щоб зігрітись, наливай Ароматний міцний… !

Номер слайду 3

https://www.youtube.com/watch?v=j02c. Vn8q. Tt. YЧай збірка мультиків для дітей @savkonazar Переглянь мультфільм про чай

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Як бадьорить і стимулює організм цей божественний продукт. Адже саме чай серед усіх лікувальних рослин знаходиться на одному з перших місць, так як він: покращує травлення, знімає втому, активізує розумову діяльність. А скільки в ньому вітамінів!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Цікаві факти Традиція чаювання зародилася в Китаї. Одного разу, дуже давно, понад 5 тисяч років тому, один китайський імператор розташувався на відпочинок під чайними кущами. Він наказав слугам зігріти йому воду для пиття. Поки вода охолоджувалася в чаші, піднявся вітерець, і з гілок чагарника злетіли листочки. Кілька з них потрапили в чашку правителя. Імператор був допитливим і не став їх виймати з чаші,

Номер слайду 8

Цікаві фактиа вирішив перевірити, що з цього вийде. Коли вода охолола до теплого стану, він випив її і був вкрай здивований зміненим смаком. Звичайна вода набула ніжний аромат і приємну терпкість. Крім цього, імператор навіть відчув себе бадьоріше. Це було відразу ж взято на замітку. З тих самих пір в Китаї зародилася традиція заварювати і пити чай.

Номер слайду 9

Прислів’я про чай

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Коли ж рослину, з якої роблять напій, почали вирощувати і в Європі? Адже спочатку його виготовляли тільки в Китаї. А цьому передувала ціла детективна історія. …. Одного разу, один англієць, потайки пробравшись всередину китайській провінції, зумів підглянути і дізнатися таємницю обробки чаю, яка, до речі, була досить складною. Крім цього, він викрав також і чайні насіння. Після цієї історії європейці теж змогли вирощувати і обробляти чай на своїй території. Цікаві історії про чай

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Не заливай чай у металеву чашку. Не пийте вчорашній чай!Не пийте міцний чай!Не заварюйте чай багато разів!Не пийте чай на порожній шлунок!Не пийте холодний чай!Не запивайте ліків!Не пийте чай одразу після іжі!Не пийте чай перед їжею!Не пийте обпалюючий чай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!Пам’ятай!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Знайди помилку

Номер слайду 16

Знайди, з’єднай і доповни Шипшино-вий чай. Жасмино-вий чай. Чай із чебрецюІмбирний чай. Чай з ехінацеїЧай з меліси. Ромашко-вий чай. Зелений чай

Номер слайду 17

Шипшиновий чай. Жасминовий чай. Чай із чебрецюІмбирний чай. Чай з ехінацеїЧай з меліси. Ромашковий чай. Зелений чай

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Чай з мелісою – цей напій готують дорослим і дітям. Він дуже смакує влітку адже добре втамовує спрагу. Лимонна м'ята, гарно знімає стрес. Її варто вживати якщо у тебе безсоння.Її особливий аромат бореться з нудотою, тому чай з мелісою варто пити перед виїздом у далеку дорогу.Імбирний чай «Біле коріння», «Золотий воїн», «Корінь життя», або просто імбир, – у пошані на Сході настільки, що навіть у Корані згадується. Чашка незвичайного чаю зігріє у мороз, захистить від застуди та збадьорить.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Якщо до нас приходять гості Я беру його за хвостик. Окропом гарно заливаю, Й швидесенько його вкидаю. (… …) Загадка

Номер слайду 24

Вода. Цукор. Аромат. Печиво. Цукерки. Калина. М’ята. Малина. Фрукти. Лимон. Окріп. Тепло. Гра «АСОЦІАЦІЇ»

Номер слайду 25

Мій рецепт чаю. Назва чаю

Номер слайду 26

Номер слайду 27

200+700=

Номер слайду 28

150+400=

Номер слайду 29

800-300=

Номер слайду 30

950-900=

Номер слайду 31

610+70=

Номер слайду 32

680-80=

Номер слайду 33

400+600=

Номер слайду 34

120+400=

Номер слайду 35

Мої роздуми на тему : Чому я люблю чай?Склади і запиши 3-4 речення

Номер слайду 36

Сенкан1. Один іменник (назва теми)2. Два прикметники 3. Три дієслова4. Речення із чотирьох слів5. Синонім, висновок до теми, (одне слово.)

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Гра «Знайди пару»

zip
Додав(-ла)
Кисіль Ірина
Додано
22 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку