Презентація Практична робота "Як жили предки українського народу - слов'яни"

Про матеріал
вивчення матеріалу про давніх слов'ян та пошук схожості з сучасними українцями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 6« Як жили предки українського народу – слов’яни»Підготувала вчитель історії та правознавства. Михалковська В. В.

Номер слайду 2

Житло слов’ян. Розгляньте ілюстрацію і дайте відповіді на запитання. Як називалося помешкання давніх слов’ян?2. Назвіть головний матеріал з чого будували помешкання давні слов’яни?3. Який головний атрибут кожного помешкання слов’ян?4. На яку кількість родин розраховувались помешкання?

Номер слайду 3

ГОСПОДАРСТВО СЛОВ’ЯНПідсічне землеробство: випалювання лісу і посадка на звільненій території культурних рослин. Вирощували пшеницю, жито, ячмінь, овес, льон, коноплі, горох, ріпу, цибулю, часник. Осіле скотарство (вівці, кози, велика рогата худоба, свині). Промисли: полювання, рибальство, бортництво

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Закінчи речення. Отже головним заняттям давніх слов’ян було …..

Номер слайду 6

Як виглядали давні слов’яни. Слов'яни високі на зріст, міцні тілом, надзвичайно сильні, легко переносять спеку і холод. В одних письмових джерелах вони з русявим волоссям та синіми очима, носили довгі вуса, а бороди переважно стригли. Волосся підстригали в кружок або голили зовсім, залишаючи тільки довгий чуб. Прокопій Кесарійський у книзі “Війна з готами” вказував, що колір обличчя в них зовсім білий, волосся не русяве і не переходить у чорне, а рудувате і до того ж — у всіх.“Наші люди були колись здебільшого русяві, з ясними (синіми або сірими) очима... Були терпеливі на холод, негоду, голод. Любили пісні, музику, гулянки, ігрища, забавки; мали веселу вдачу, були охочі до меду, пива.

Номер слайду 7

Культи давніх слов’ян. Слов’яни зберігали традиційні індоєвропейські уявлення про трирівневу будову світу: світове дерево об’єднує потойбічний світ, землю і небо та є втіленням світобудови загалом. Основними богами були: Дажбог – бог Сонця;Стрибог – бог вітру;Перун – бог грому і блискавки;Велес- бог худоби та багатства;Мокош – богиня родючості.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
8155
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку