Презентація: "Приготування білково-повітряного тіста та виробів"

Про матеріал
В даній презентаціїї чітко вказані тема та мета уроку, міжпредметні звязки, матеріально-технічне забезпечення уроку, мотивація навчальної діяльності, актуалізація опорних знань, технологічні та інструкційні картки, схеми приготування виробів та запитання на повторення уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування білково-повітряного тіста та виробів

Номер слайду 2

МЕТА:

Номер слайду 3

Міжпредметні зв’язки: Технологія приготування кондитерських виробів- тема: «Приготування бездріжджового тіста та виробів з нього» , «Приготування білково-повітряного тіста»; Організація ПГХ – тема : «Організація робочих місць під час приготування пісочного тіста»;Облік та калькуляція-тема: «Розрахунок сировини на визначену кількість виробів»; Санітарія і гігієна-тема: «Санітарні вимоги до приготування та реалізації харчових продуктів»; Охорона праці-тема: «Технічні вимоги безпеки праці під час експлуатації теплового обладнання».

Номер слайду 4

Матеріально-технічне забезпечення

Номер слайду 5

Печиво «Меренги»

Номер слайду 6

Білково-збивне (повітряне) тісто являє собою пишну масу добре збитих механічним способом білків з цукром, які беруть у співвідношенні 1:2,6. Це єдине тісто, що готується без борошна. Мотивація навчальної діяльності

Номер слайду 7

Конкурс-гра"Дуель" Пропоную вам здійснити по 3 постріли по своїх конкурентах – задати їм питання по бісквітному тісту і виробах із нього. За кожну правильну відповідь – 1 бал. Перелік можливих запитань. Оцінюю точність та правильність запитаннь та відповідей. Яка особливість приготування бісквітного тіста типу «Буше»?Приготуйте бісквіт «Буше». Які вироби випікають з бісквіту «Буше»?Які правила формування і випікання бушеток?Які недоліки бісквіту «Буше» Ви знаєте і чи можна їх виправити?Які є способи приготування масляного бісквіту і чим вони відріз­няються?Приготуйте масляний бісквіт з розпушувачами і без них. Які вироби випікають з масляного бісквіту?Який асортимент кексів можна приготувати з масляного бісквіт­ного тіста?Які правила формування і випікання кексів залежно від їхньої маси?Актуалізація опорних знань

Номер слайду 8

При роботі з пекарською шафою:1. Перед початком роботи перевіряють санітарно-технічний стан шафи, справність заземлення, пускорегулюючих приладів.2. Після підключення шафи до електромережі включають робочі камери на сильне нагрівання. Як тільки камера прогріється, сигнальні лампи гаснуть.3. Після заповнення робочих камер їх перемикають на середній або слабкий нагрів.4. Під час роботи не можна залишати духовку без нагляду.5. Після закінчення роботи її відключають від електромережі. В. В аварійних ситуаціях: 1. Негайно відключити від електромережі. 2. Не допускати в небезпечну зону сторонніх осіб. 3. Повідомити про те, що сталося керівника робіт. 4. Якщо стався нещасний випадок необхідно надати потерпілому першу медичну допомогу, а в разі потреби викликати «швидку допомогу». 5. Якщо сталася пожежа - викликати пожежну частину та приступити до гасіння підручними засобами пожежегасіння. 6. В усіх випадках виконувати вказівки керівника робіт по усуненню небезпечного стану. Правила техніки безпеки

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Яких правил необхідно дотримуватися при приготуванні білково- повітряного тіста і чому?Приготування та випічка білково-повітряного тіста. За рахунок чого відбувається розпушування білково-повітряного тіста?Яка особливість приготування печива «Меренги»?Які можливі дефекти білково-повітряного тіста і чи можна іх ви­правити?Назвіть особливість приготування білково-горіхового тіста. Чим відрізняється мигдальне тісто від білково-повітряного?Які існують способи приготувангш мигдального тіста?Назвіть особливість підготування мигдального горіха для замішу­вання тіста. Які недоліки можуть виникнути при приготуванні та випіканні мигдального тіста?Чи можна мигдальний горіх замінити якимось іншим горіхом при приготуванні мигдального тіста?Які вироби готують з мигдального тіста?Запитання та завдання для повторення

pptx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
4389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку