Презентація: "Приготування бісквітного тіста та виробів"

Про матеріал
В презентаціїї вказано тему, мету, мотивацію до уроку, історію виникнення бісквіту, технологічні та інструкційні карти, схема приготування бісквітів. Хто відмовиться від апетитного бісквітного тістечка або торту до чашечки ароматної кави? З солодкого повітряного тіста виходять відмінні кондитерські вироби: ситні, недорогі, різноманітні. Працювати з бісквітом легко. Про це говорять всі професійні кулінари. До того ж, у його основі — доступні продукти, а процес замісу займає не більше десятка хвилин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування бісквітного тіста та виробів. Види бісквіту. Основні правила приготування та використання.

Номер слайду 2

МЕТА

Номер слайду 3

Міжпредметні зв’язки: Технологія приготування кондитерських виробів- тема:«Приготування бездріжджового тіста та виробів з нього» , «Приготування бісквітного тіста»; Організація ПГХ – тема : «Організація робочих місць під час приготування пісочного тіста»; Облік та калькуляція-тема: «Розрахунок сировини на визначену кількість виробів»; Санітарія і гігієна-тема: «Санітарні вимоги до приготування та реалізації харчових продуктів»; Охорона праці-тема: «Технічні вимоги безпеки праці під час експлуатації теплового обладнання».

Номер слайду 4

Матеріально-технічне забезпечення:

Номер слайду 5

Навчально-виробнича робота

Номер слайду 6

Хто відмовиться від апетитного бісквітного тістечка або торту до чашечки ароматної кави? З солодкого повітряного тіста виходять відмінні кондитерські вироби: ситні, недорогі, різноманітні. Працювати з бісквітом легко. Про це говорять всі професійні кулінари. До того ж, у його основі — доступні продукти, а процес замісу займає не більше десятка хвилин. Бісквіт — кондитерська випічка з борошна, цукру та яєць. Саме слово «бісквіт» (фр. biscuit) походить від італ. biscotto — «печений двічі». Бісквіт іноді ще називають «кондитерським хлібом» завдяки тому, що він за ступенем своєї популярності і великій кількості варіантів займає лідируюче місце серед інших кондитерських виробів. Для виготовлення бісквіту може бути використаний будь-який вид борошна: пшеничне, рисове, кукурудзяне, вівсяне, тощо. Іноді кондитери заміняють борошно сухарями, подрібненими до стану пудри, порошком з горіхів і навіть печеною картоплею. Це, звичайно ж, відображається на смакових якостях виробів, на їх кольорі і зовнішньому вигляді. Незмінним залишається одне — структура тіста і технологія випічки. Мотивація навчальної діяльності

Номер слайду 7

Перші згадки про бісквіти зберігають судові журнали моряків з Англії. Збираючись у далеке плавання, моряки наповнювали трюми значними запасами «корабельних бісквітів», або, як їх ще називали, «морських сухарів». Підсушений бісквіт довго не псувався. На ньому не з’являлася цвіль навіть при вологих умовах. Не маючи у своєму складі вершкового масла, бісквіт залишався їстівним до кінця плавання. Крім цього, він був дуже ситним, поживним і займав не так вже й багато місця. Всі ці властивості робили «морські сухарі» незамінними в подорожах. Королівські особи їли бісквіти не тільки посеред моря. Наприклад, всесвітньо відома королева Вікторія при всьому своєму аскетичному способі життя ввела моду на щоденне споживання найсвіжіших бісквітів з прошарками з джему. До речі, з тих пір подібні бісквіти так і називаються «вікторианскими». А оскільки з 1830 року в Англії з’явилася мода на «полуденний чай», ці бісквіти міцно вкоренилися в щоденному раціоні англійців. На рубежі 18-19 століть лікарі приписували бісквітам лікувальні властивості, помилково вважаючи, що в поєднанні з вином вони зміцнюють серце і шлунок. Ці кондитерські вироби в ті часи вважалися їжею одночасно і легкою, і поживною. Історія бісквіту

Номер слайду 8

Повторення домашнього завдання проведемо у вигляді Гри «Запитання-Відповідь». Учню, якого викликали до дошки, товариші ставлять запитання до вивченого матеріалу ( не заглядаючи у підручник). Оцінюю точність і правильність відповідей і самих запитань. Перелік можливих запитань: Чому тісто назвали пряничним? Які види прянощів використову­ють при його приготуванні?Які способи приготування пряничного тіста Ви знаєте?Приготуйте пряничне тісто сирцевим способом. Приготуйте пряничне тісто заварним способом. Чим цей спосіб приготування відрізняється від сирцевого?Чи змінюються властивості пряничного напівфабрикату залежно від способу приготування і як саме?Яка особливість приготування коржиків з пряничного тіста?Які види батонів з пряничного тіста Ви знаєте? Приготуйте ба­тон «Дитячий». Як формують і випікають пряники?Приготуйте пряники «Ванільний», «Медовий». Яка особливість приготування медового тіста?Який асортимент виробів з медового тіста Ви знаєте? Приготуйте «Коврижку медову з гвоздикою». Які можливі дефекти пряничного і медового тіста і чи можна їх виправити?Актуалізація опорних знань

Номер слайду 9

Пригадуємо правила техніки безпеки при роботі з міксером. Не працюйте із приладом, якщо його пошкоджено, або перерізаний чи пошкоджений шнур живлення чи пошкоджений штепсель, чи прилад працює неправильно, або він упав. Тільки професійний сервіс повинен виконувати будь-який ремонт, за необхідності ремонту Вам необхідно звернутися до уповноваженої ремонтної майстерні. Використання додаткового обладнання, що не рекомендоване чи не продається виробником приладу, може спричинити тілесні ушкодження Не дозволяйте шнуру живлення провисати з краю столу чи робочої поверхні, з плити (варочної поверхні) включно. Не використовуйте прилад зовні приміщень та для комерційних цілей. Перед чищенням зніміть вінчики з блоку електродвигуна. Не використовуйте міксер для цілей, не передбачених виробником. Не залишайте міксер без нагляду під час роботи.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Запитання та завдання для повторення . Які види бісквітного тіста можна приготувати?Яка особливість приготування бісквіту основного? Яке борошно найкраще використовувати для його приготування і чому?Для чого додають картопляний крохмаль при приготуванні бісквітного тіста?Які напівфабрикати випікають з основного бісквіту і за якого температурного режиму?Яка особливість приготування печива «Легкий бісквіт»? Приготуйте його. Чим відрізняється приготування бісквітного рулету і бісквітного пирога?Чим відрізняється бісквіт «Новий» від бісквіту основного і для яких виробів його використовують?Які недоліки можуть виникати при приготуванні та випіканні бісквітного тіста?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
7649
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку