Презентація "Проект. Види проектів"

Про матеріал

Урок №1 з технології - 10 клас. Презентація містить визначення основних понять, відповідні зображення, таблицю про види проектів. Презентація має структуру відповідно до теоретичного матеріалу у підручнику.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 1: Проектування, як складовасучасного виробництва та життєдіяльності людини. Тема : Інструктаж з БЖД. Загальні основи проектування у виробничій діяльності людини. Види проектів.

Номер слайду 2

Проекти минулого та сучасності

Номер слайду 3

У загальних рисах будь-який проект — це спочатку ідея чи задум, а вже лише потім план для її реалізації та власне технічна чи практична реалізація плану. Проект – це …..

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Проект – це сукупність певних дій, документів, попередніх текстів, задум чи план на створення матеріального об’єкту, предмету, створення різного роду теоретичного продукту.

Номер слайду 8

Проект — це особливий вид пізнавальної діяльності та її результат, що характеризуються такими ознаками: наявність соціально значущого завдання; планування дій щодо розв’язання проблеми; пошук інформації, яка потім буде оброблена й осмислена; створення продукту, що являє собою результати цієї діяльності; презентація продукту.

Номер слайду 9

Класифікація проектів

Номер слайду 10

Класифікація проектів

Номер слайду 11

Класифікація навчальних проектів. За домінуючою діяльністю: Дослідницькі проекти (наукове дослідження; передбачає аргументацію актуальності, формулювання гіпотези, визначення методів дослідження, обговорення отриманих результатів)Практико-орієнтовані проекти (особливість – чітко виражений практичний результат; виготовлення практично значущого корисного продукту)Інформаційні проекти (збір інформації про який-небудь об'єкт, аналіз та узагальнення фактів; створення звіту, реферату, відеофільму)Творчі проекти, які не мають детально опрацьованої структури спільної діяльності учасників

Номер слайду 12

Класифікація навчальних проектів2) За галуззю виконання: предметні (в рамках одного навчального предмету), інтегровані (з кількох навчальних предметів)3) За змістом: інтелектуальні, матеріальні, екологічні, сервісні, комплексні.4) За складом учасників: учні одного класу, однієї школи, міста, регіону, країни, різних країн світу.5) За кількістю учасників: індивідуальні, групові і колективні

Номер слайду 13

Діяльність, під час якої обґрунтовується і розробляється проект, називається проектуванням.

Номер слайду 14

Поняття про проектування. Проектування не є принципово новим видом людської діяльності. Творчі відкриття винахідника чи науковця, створення архітектурних споруд чи художніх творів — це прояв творчості, і водночас — це проектування у певній галузі людської діяльності. Проектування як особливий вид діяльності формується на початку XX століття

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Повідомити на слідуючий урок над яким проектом хотіли б працювати.

pptx
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
11790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку