Презентація проекту "Я вивчаю українську мову" в 1 класі

Про матеріал

Сучасні освітні вимоги стрімко змінюються, що вимагає від учителя вміння вчитися, бути уважним і швидко реагувати на них у процесі навчання учнів. Діти сьогодення розвиваються в інформаційному просторі, потребують нових підходів і методів навчання – і вчитель має бути обізнаний, щоб бути цікавим наставником. Протягом навчання грамоти у 1 класі діти отримують багато нової інформації, вмінь, тому важливо тримати їх зацікавлення у вивченні предмета на високому рівні. Цьому мають сприяти різноманітні прийоми, сучасні технології, що використовує вчитель на уроках, а також інтерактивна робота учнів. Зокрема, у форматі впровадження проектної технології, коли діти поступово закріплюватимуть знання з української мови і використовуватимуть задля цього творчі ресурси.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація проекту “Я вивчаю українську мову” в 1 класі Автор:учитель початкових класів Ганжа І. В.

Номер слайду 2

Мета проекту: формувати комунікативну компетентність, компетентність уміння вчитися, сприяти реалізації творчих здібностей учнів в образотворчому, театральному мистецтві; формувати вміння працювати в команді, розподіляти обов’язки, співпрацювати з сім’єю при підготовці проекту; розглянути основи розробки, складання і створення лепбука для навчання грамоти, вчити правилам його використання в ході уроків; прищеплювати навички систематичності в роботі, реалізувати принципи наступності у навчанні, заохочувати до читання. розвивати навичку читання.

Номер слайду 3

Завдання проекту: розглянути технологію виготовлення лепбуків, створити за допомогою батьків і вчителя особистий лепбук з вивчення української мови у 1 класі з поступовим заповненням його матеріалами для навчання й використання у ході виконання завдань на уроці; навчитися використовувати матеріали лепбука; підготуватися до свята книги, взяти участь у тижні книги; підготувати виставку лепбуків; створити фотопрезентацію проведення проекту; започаткувати міні-Book. Crossing у межах 1 класу; використовувати технологію “Щоденні 5” з метою розвитку усвідомленого, вдумливого читання.

Номер слайду 4

Характеристика проекту. За кінцевим результатом: практичний. За змістом: міжпредметний. За кількістю учасників: колективний. За тривалістю: довготривалий. За ступенем самостійності: частково-пошуковий. За характером контактів: внутрішньошкільний, сімейний.

Номер слайду 5

Паспорт проекту. I. Проблема. Вивчаємо українську мову з використанням лепбука. Розвиваємо навичку читання за допомогою впровадження елементів технології «Щоденні 5» (Читання для себе, читання з другом, щоденник вражень); участі у творчих справах. II. Планування. Вивчення технології створення лепбуків спільно з батьками, учнями, вчителем. Надання вчителем рекомендацій, консультування. Створення особистих лепбуків учнями спільно з учителем та батьками. Підготовка до свята книги. Участь в олімпіаді з української мови та літератури на сайті naurok.com.ua. Знайомство з поняттям «буккроссинг». Створення правил для читання, поширення книг. Обмін книгами. Впровадження елементів технології «Щоденні 5». Створення фотопрезентації проведення проекту. Проведення свята книги. Презентація продукту. Самооцінка результатів проекту.

Номер слайду 6

III. Пошук інформації, її систематизація. IV. Продукт, створений у процесі підготовки й вирішення поставленої проблеми Продукт згідно плану проекту: виготовлення лепбука, створення спільної казки, фотопрезентації проекту, виставка лепбуків до свята, проведення свята книги. V. Презентація проекту- участь у святі книги;- презентація лепбуків, заповнених матеріалами з української мови;- папка (портфоліо), в якій зібрані робочі матеріали;- поповнення портфоліо класу фотографіями підготовки й проведення проекту. VI. Підсумки. Самооцінка проекту. VII. Портфоліо проекту

Номер слайду 7

Презентація проекту

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Картки для самооцінки

Номер слайду 10

Рубрики лепбука

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Міні-буккроссинг

Номер слайду 13

Прийоми використання лепбуку на уроках української мови. Робота зі словниковими словами:написання дітьми слів на карткахзорові диктанти з використанням картоксамоперевірка, взаємоперевіркапобудова звукових схем слівробота зі словами-назвами предметів складання речень тощо.2. Створення інтелектуальних карт до вивчених тем для відпрацювання правил вживання апострофа, класифікації голосних і приголосних тощо.3. Навчання самооцінці (використання кольорових знаків, смайликів, лайків у ході вивчення теми або рефлексії).

Номер слайду 14

Дякую за увагу до матеріалу. Нехай надихаєна творчість та нові ідеї!

pptx
Додано
6 травня 2018
Переглядів
3036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку