Презентація проету на тему "Око. Вади зору"

Про матеріал

Німецький педагог А. Флітнер характеризує проектну діяльність, як навчальний процес у якому обов'язково беруть участь розум, серце і руки... Використовую творчий підхід до написання навчального проекту.Замість складання плану пропоную вірш, який і є пошуковим матеріалом .Дітям подобається, відповідно зростає інтерес до вивчення предмету.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

учитель фізики. Тур᾿я – Реметівської ЗОШ І-ІІІ ст. Перечинського району,Закарпатської області,Воронич Людмила Михайлівна,Старший вчитель.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Очі – це віконця, через яке людина бачить світ. І це надзвичайно важливо, тому що 90% інформації про навколишнє людина отримує завдяки зору. Також одним з цікавих фактів є те, скільки важить людське око.  Так вчені довели, що вага людського ока становить 28 грам.

Номер слайду 4

Чому свій розмір змінюють зіниці? При яскравому світлі зіниця зменшується, не пропускаючи в очі занадто багато світла, щоб не пошкодити сітківку. При слабкому освітленні м'язи зіниці розширюються, пропускаючи більше світла.

Номер слайду 5

- Медики вважають, що найбільш оптимальним для наших очей є природне світло. Для читання слід використовувати настільні лампи. Працюючи за письмовим столом не забувайте робити перерви кожну годину на 10-15 хвилин. Не читайте лежачи, але якщо це необхідно, то тримайте книжку під кутом 35°-45° на відстані 30-70 см від очей. Світло має падати зліва. Працюючи за комп’ютером використовуйте окуляри з спеціальними, які поглинають ультрафіолетові промені. Не забувайте регулярно протирати лінзи. Щоб не допустити висихання і запалення очей під час роботи намагайтесь часто кліпати (лікарі вважають, що один раз кожні 5-6 секунд).

Номер слайду 6

Спеціальні окуляри допоможуть захиститизір від шкідливого випромінення екрана телевізора, монітора комп’ютера чи ультрафіолету сонячних променів. Слід обов’язково проконсультуватися з лікарем, але купувати окуляри краще в магазині оптики чи в аптеці.

Номер слайду 7

Чому потрібно вітаміни вживати регулярно в їжу всім? Відомо, що нехватка вітамінів призводить до погіршення зору і захворювання очей. Вітамін А впливає на чіткість зору Вітамін В має сприятливудію на нервні закінчення сітківки ока Вітамін С «допомагає» в роботі очних м’язів.

Номер слайду 8

1. Закиньте голову назад як тільки можете далі і дивіться на кінчик носа. При цьому глибоко вдихніть і видихніть. Повторіть 2-3 рази.2. Кругові рухи очима – в одну і другу сторону. Спочатку із відкритими очима, а потім із закритими. Повторити 10 разів. 3. Вказівний палець підведіть до кінчика носа. Дивлячись на кінчик пальця глибоко вдихніть і відведіть палець на відстань витягнутої руки, поверніться у початкове положення – вдихаючи повітря. Повторіть 3-4 рази. 4. Опишіть очима вісімку – горизонтальну і вертикальну. Повторіть вправу 2-3 рази в обидві сторони. 5. Якщо є можливість розслабтесь і полежіть із закритими очима 10 хвилин. Ці вправи можна виконувати сидячи, або стоячи і бажано обличчям на північ. Вони допоможуть розслабити очі, зняти втому.

Номер слайду 9

Приказки та прислів’я. Який не був пеньок, та все за ним тіньок. (Доказ прямолінійного поширення світла). Не все те золото, що блищить. (Справді, блищати може будь-яка речовина, що має дзеркальну поверхню. Золото може і не блищати, якщо його поверхня буде шершавою). Очі сірі, як у кота. (Очам дає забарвлення райдужна оболонка. В залежності від її кольору, відповідним буде і забарвлення очей). Очі, мов зіроньки на небі. Очі темні, як ніч.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
1956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку