Презентація "Реалізація прикладної спрямованості змісту математики ".

Про матеріал
Провідна роль в організації освітнього процесу завжди належала і належить викладачу. Саме він здійснює керівництво процесом навчання, шукає оптимальні способи організації уроку з метою формування навчальних компетенцій на високому рівні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація прикладної спрямованості змісту математики. Підготувала: викладач математики ДНЗ “Куп‘янський регіональний центр професійної освіти”Соляник Т. М.

Номер слайду 2

Математика— найдавніша з усіх наук, протевона залишається наукою вічно молодою, яка бурхливо розвивається, весь час розширює галузі свого пізнавання, все ширше розвиває свої зв’язки не тільки з природничими науками, а й з найрізноманітнішими галузями людської діяльності. М. В. Келдиш

Номер слайду 3

ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ПРИКЛАДНИХ ЗАДАЧ: 1. Задачі повинні мати реальний практичний зміст, який забезпечує ілюстрацію практичної цінності і значущості набутих математичних знань.2. Задачі повинні відповідати навчальним програмам і підручникам за формулюванням і змістом методів і фактів, які будуть використовувати в процесі їх розв’язування.3. Задачі повинні бути сформульовані доступною і зрозумілою мовою, не містити термінів, з якими учні не зустрічалися і які вимагатимуть додаткових пояснень.4. Числові дані в прикладних задачах повинні бути реальними, відповідати існуючим в практиці.5. У змісті задач по можливості повинен бути відображений особистий досвід учнів, місцевий матеріал, який дозволяє ефективно показати використання математичних знань і викликати в учнів пізнавальний інтерес.6. Прикладні задачі повинні відображати ситуації промислового і сільськогосподарського виробництва, економіки, торгівлі, ілюструвати застосування математичних знань у конкретних професіях людей.7. У прикладних задачах числові дані, як правило, мають бути наближеними, а при їх розв’язуванні необхідно використовувати обчислювальні засоби.

Номер слайду 4

ЗРАЗОК ПРИКЛАДНОЇ ЗАДАЧІ В ПРОФЕСІЇ “КУХАР. КОНДИТЕР.”ЗАДАЧА: Скільки потрібно повидла для прошарування торта, який має форму прямокутного паралелепіпеда розмірами 12х35х20см, якщо на 1см2 витрачається 12г повидла?ЗАДАЧА: Скільки потрібно джему для оздоблення пирога, який має форму трикутної призми висотою 5см, в основі якої лежить правильний трикутник з сто­роною 20см, якщо на 1см2 витрачається 2,5г джему?

Номер слайду 5

ЗРАЗОК ПРИКЛАДНОЇ ЗАДАЧІ В БУДІВНИЦТВІЗАДАЧА: Дах будинку має форму правильної чотирикутної піраміди, сторона основи якої 10 м, а бічне ребро 13 м. Дах потрібно покрити залізом, розмір аркуша якого 1x1,5 м, а ціна 120 гривень за аркуш. Скільки квадратних метрів покрівельного матеріалу потрібно і яка буде вартість покупки, якщо на з'єднання відпаде 5%?

Номер слайду 6

ЗРАЗОК ПРИКЛАДНОЇ ЗАДАЧІ В ПРОФЕСІЇ “ВОДІЙ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ”ЗАДАЧА: Відомо, що вартість експлуатації мікроавтобуса «Газель», що працює на  певному маршруті і рухається зі швидкістю v км/год, складає (144 + 0,04v2) грв/год. З якою швидкістю повинен рухатися мікроавтобус, щоб вартість 1 км шляху була найменшою?

Номер слайду 7

ЗРАЗОК ПРИКЛАДНОЇ ЗАДАЧІ В ПРОФЕСІЇ “ЕЛЕКТРОМОНТЕР З РЕМОНТУТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ”Задача: Нехай електрична лампочка переміщується уздовж вертикальної прямої ОВ На якій відстані від горизонтальної площини слід її розмістити, щоб в точці А цієї площини освітленість була найбільшою (ОА = а)?

Номер слайду 8

ЗРАЗОК ПРИКЛАДНОЇ ЗАДАЧІ В ПОБУТІЗадача: Скільки повних порцій супу міститься в каструлі, яка має форму циліндра, висота якого 40 см, а діаметр 0,3 м. Відомо, що одна порція містить 0,25 л супу.

Номер слайду 9

ВИСНОВОКРеалізація прикладної спрямованості змісту математики допомогає в :опануванні навичок застосування учнями базових математичних понять у контексті повсякденного життя та в процесі трудової діяльності;зростанні інтересу здобувачів освіти до вивчення математики і в цілому до навчання;залученню учнів до самостійного пошуку й «відкриття» нових знань,розв’язання задач практичного і прикладного характеру.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

pptx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку