Презентація "Ресурсна кімната - крок до успішного життя в соціумі дітей з особливими потребами

Про матеріал
1 вересня в Березинському НВК для дітей з особливими освітніми потребами відкрита Ресурсна кімната. Там вони вчаться, грають, спілкуються, займаються спортом. Для цього створені всі умови. Запрошуємо на віртуальну екскурсію чарівною кімнатою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ресурсна кімната — крок до успішного життя в соціумі дітей з особливими потребами. З досвіду роботи педагогічного колективу Березинського НВК Заступник директора з навчально-виховної роботи Михайліна Т.І.

Номер слайду 2

Ресурсна кімната— це окремий, спеціально облаштований клас для дітей з особливими освітніми потребами, де вони можуть навчатися за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога, а також додатковий інструмент для психологічної та фізичної адаптації дітей з особливими освітніми потребами

Номер слайду 3

Мета. Створити умови для корекційно-розвиткових занять для дітей, які знаходяться на інклюзивній та індивідуальній формі навчання.

Номер слайду 4

Проблема. Станом на березень 2019 року у НВК навчається 10 дітей з особливими освітніми потребами (всього 382 дітей)Більшість з цих дітей за станом здоров’я не можуть протягом навчального дня знаходитися в класі, а також потребують спеціально обладного класу для проведення корекційно розвиткових занять. Враховуючи це, а також тенденцію збільшення кількості дітей з інвалідністю, які ідуть на навчання у НВК, відкриття ресурсної кімнати дає можливість отримати психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову допомогу.

Номер слайду 5

Переваги. Окреме приміщення для проведення психологічної корекції 1 Не заважає навчальному процесу2 Соціалізація дітей33 Підвищення мотивації до навчання44 Наявність необхідного обладнання5

Номер слайду 6

Для кого Основна цільова група діти з інвалідністю, які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формою навчання. А взагалі Ресурсна кімната приймає усіх дітей.

Номер слайду 7

У ресурсному класі є наступні зони1233445 Робоче місце вчителя. Місце для проведення ранкового кола. Фізкультхвилинки, ЛФКПарти для індивідуальних занять. Місце для групової роботи. Зона сенсорного розвантаження

Номер слайду 8

Ресурсна кімната складається з навчальної, ігрової, соціально-побутової зон та зони відпочинку. Там діти можуть розвивати простіші життєві навички, вчитися, відпочивати, гратися.

Номер слайду 9

Святкуємо дні народження

Номер слайду 10

Зустрічаємо гостей

Номер слайду 11

Проводимо районні семінари

Номер слайду 12

Працюємо з батьками

Номер слайду 13

Проводимо навчальні заняття

Номер слайду 14

Проводимо навчальні заняття

Номер слайду 15

Проводимо психологічну корекцію

Номер слайду 16

Досягаємо успіхів на ЛФК

Номер слайду 17

Наші діти – наша радість. Тільки діти можуть навчити нас жити сьогоденням. Адже вони радісні кожен день, хоч не знають ні минулого, ні майбутнього. Дитина може навчити дорослого трьох речей: радіти без будь-якої причини, завжди знаходити собі заняття і наполягати на своєму ... А наші дітки вчать нас, дорослих, радіти кожному дню, цінувати життя, дарувати іншим своє тепло.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
22 березня 2019
Переглядів
2621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку