Презентація " Роберт Льюїс Стівенсон. «Острів скарбів». Особливості розвитку пригодницького сюжету у творі"

Про матеріал

Ознайомити учнів з основними віхами життя й творчості Роберта Льюїса Стівенсона; надати інформацію про історію створення пригодницького роману Р. Л. Стівенсона «Острів Скарбів»; повторити та поглибити учнівські знання про жанр пригодницького роману; сприяти розвитку сталих читацьких інтересів школярів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роберт Льюїс Стівенсон. «Острів скарбів». Особливості розвитку пригодницького сюжету у творі

Номер слайду 2

Я любив цю землю милу, Жив щасливий, вмер щасливий. Р. Л. Стівенсон. «Реквієм»

Номер слайду 3

Словникова робота. Реквієм (лат. Missa pro defunctis або лат. Missa defunctorum) — траурна заупокійна меса в римокатолицькій церкві, а також музичний жанр, написаний у формі й на тексти заупокійної меси. Саме слово «Реквієм» дослівно означає «спокій».

Номер слайду 4

Ситуативне завдання. Уявіть, що вам довелося зустрітися з письменником Робертом Льюїсом Стівенсоном. Про що б ви його запитали?

Номер слайду 5

Історія створення роману “Острів скарбів”«Корабельний кухар»«Острів скарбів»Ллойд Осборн, пасинок Стівенсона1881 рострів Хувентуд, 70 км від Кубилегенди про піратів

Номер слайду 6

Текстуальний аналіз І розділу роману «Острів скарбів»Звертаємося безпосередньо до тексту роману. Яку назву має розділ І першої частини твору? З чого починається розповідь? Поміркуйте, чому оповідь в романі «Острів Скарбів» ведеться від першої особи? Чому в деяких частинах роману оповідачем стає лікар Лівсі? Чому, по- вашому, автор не дає права свідчити про пережиті події сквайру Трелоні?

Номер слайду 7

Яка подія сколихнула життя мешканців заїзду «Адмірал Бенбоу»? Як ви думаєте, чому автор не відразу розкриває істинну причину поселення Біллі Бонса саме в «Адміралі Бенбоу»? Виразно прочитайте цитати з І розділу, що характеризують зовнішність та поведінку старого моряка. Чи викликає він у вас симпатії? Спробуйте пояснити, чому він так приваблював постояльців та відвідувачів заїзду?

Номер слайду 8

Про що свідчить улюблена пісня старого морського вовка? Чому він називає себе капітаном, адже насправді він ним ніколи не був? Кого найбільше боявся старий моряк? Як ви думаєте, чому серед усіх оточуючих Біллі Боне наділив певною мірою довіри саме Джіма? Виразно прочитайте діалог між п'яним Біллі Бонсом і лікарем Лівсі. Чому старий морський вовк втратив свою агресивність? Зробіть висновок, на що налаштовує читача І розділ роману.

Номер слайду 9

«Продовжте речення»Сьогодні я дізнався про письменника... Його творчість належить до ... літератури. Роман «Острів скарбів» за жанром...

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Підготувати характеристику образу Джима Хоккінса. Дати письмову відповідь на запитання «Чому варто прочитати «Острів скарбів»?»*

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лимешко Римма
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
5560
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку