Презентація "Розвиток поняття про число"

Про матеріал
Поняття про число належить до найбільш стародавніх теоретичних розділів математики. Розвиток чисел має величезне значення для багатьох розділів математики. Теорія чисел в сучасному розумінні вивчає не тільки властивості цілих раціональних чисел, але й властивості чисел дійсних або комплексних, причому, для доведення своїх тверджень вона вживає аналітичні засоби, які належать іншим галузям математики, наприклад, математичному аналізу, теорії функцій комплексної змінної, алгебрі тощо. Крім того, в багатьох питаннях про числа мають велике значення геометричні міркування. Використовуючи при розв'язуванні своїх задач, різні математичні дисципліни, теорія чисел відіграє велику роль у розвитку і вдосконаленні цих дисциплін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток поняття про число в курсі алгебри. Наближені обчислення

Номер слайду 2

Місце теми в програмі та вимоги до математичної підготовки учнів.2. Загальна схема розширення числових множин.3. Вивчення раціональних, ірраціональних, дійсних числ та дій над ними.4. Методика вивчення наближених обчислень.

Номер слайду 3

1. Місце теми в програмі та вимоги до математичної підготовки учнів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Числа вводяться для різних потреб:натуральні  –  через необхідність перераховувати     предмети;від’ємні  – для позначення велічини або її виміру;дроби  –  через поняття долі;ірраціональні   через розв’язування рівнянь;дійсні – через встановлення відповідності.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

2. Загальна схема розширення числових множин.

Номер слайду 9

Логічна схема розвитку поняття числаІсторична схема розвитку поняття числа

Номер слайду 10

Перший дріб з яким познайомились люди була половина. Грецькі вчені вважали, що математика повинна займатися тільки цілими числами, а возитися з дробом повинні були купці, ремісники, астрономи, землеміри і інший «чорний люд». Означало три п'ятих

Номер слайду 11

Побудова розширення числової множини повинна задовольняти наступним чотирьом умовам:

pptx
Додав(-ла)
Артемчук Аліна
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку