Презентація "Шляхами війни, шляхами пам'яті"

Про матеріал
Ознайомити учнів з передумовами афганської війни, розширити знання дітей про історичні події цього страшного періоду, закріпити в дитячій пам’яті той факт, що війна – це невиправдана жорстокість, страждання невинних людей, розповісти про земляків, що служили в Афганістані, вшанувати пам'ять полеглим воїнам-афганцям; виховувати повагу до воїнів-інтернаціоналістів та матерів, сини яких загинули в Афганістані, до трагічної сторінки нашої історії, почуття патріотизму, вміння співпереживати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шляхами війни, шляхами мудрості

Номер слайду 2

- держава в південно - західній Азії; - столиця - місто Кабул; - площа - 665 тисяч кілометрів; - на півночі гірська система - Гіндокуш; - висота гір - 7 - 8 тисяч метрів; - 55 % населення - афганці, решта - таджики, узбеки, туркмени; - державна мова – пуштра; - з 1946 року – член ООН.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Афганські гори Гіндукуш

Номер слайду 5

Прапор Афганістану Герб Афганістану

Номер слайду 6

Наші хлопці - солдати Білозор Л.П. Живодер В. С. Мехед О.А. Немцев В.А.

Номер слайду 7

Народився 13 серпня 1945 року в Новгород – Сіверському. Закінчивши в 1963 році міську середню школу № 2. У вересні 1964 року був призваний на військову службу. Там і залишився на понадстрокову службу. Служив у різних місцях, останні 9 місяців – в Афганістані. Загинув 5 серпня 1980 року. Похований в рідному місті. Мехед Олег Анатолійович.

Номер слайду 8

Народився 30 жовтня 1965 року в с. Шептаки. Навчався добре. В 1980 році вступив в ряди ВЛКСМ (Всесоюзний Ленінський комуністичний союз молоді (ВЛКСМ), або Комсомол). Захоплювався біологією. У 1983 році закінчив 10 класів та був призваний на службу, перебував у складі військ в Афганістані. Загинув 18 травня 1984 року. Похований у Шептаках. Немцев Віктор Анатолійович

Номер слайду 9

Народився 28 вересня 1963 року в селі Камінь. Закінчив місцеву восьмирічну школу, 9-11 класи Кам’янсько - Слобідської школи. Був комсомольцем. До лав Радянської армії був призваний 13 червня 1981 року. Військову службу проходив у складі військ в Афганістані. Загинув 1 червня 1983 року. Посмертно нагороджений орденом «Червоної Зірки», медаллю «Воїну – інтернаціоналісту від вдячного афганського народу». Похований у с. Камінь. Живодер Василь Сергійович.

Номер слайду 10

Народився 19 лютого 1962 року в с. Лісконоги. Працював в колгоспі «Завєт Ілліча». До Збройних сил СРСР призваний 23.04.1981 року Новгород-Сіверським РВК. До Республіки Афганістан направлений у жовтні 1981 року. Зі своїм підрозділом 2.07.1982 р. проводив бій з противниками. Під урвищем Панджшер загін виконував військово-політичну задачу. В ході бою був поранений в груди, від чого поранення й помер на полі бою. Похований в рідному селі Лісконоги. На його могилі установлено гранітний пам’ятник. За мужність та відвагу нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно). Білозор Леонід Павлович

Номер слайду 11

Моджахеди – бійці за віру

Номер слайду 12

Чорний тюльпан “Вантаж 200”

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Йшли на війну, ворога не боялись, Не знаючи нічого про біду. Війна закінчилась. Страшно було здатись! Мир та життя стояли на кону.

ppt
Додано
6 лютого 2019
Переглядів
731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку