Презентація "Складання речень з однорідними членами речення. Узагальнення знань і вмінь учнів із розділу «Речення» "

Про матеріал

Презентація "Складання речень з однорідними членами речення. Узагальнення знань і вмінь учнів із розділу «Речення» " має на меті удосконалювати знання учнів про речення, про зв'язок між однорідними членами речення за допомогою інтонації і сполучників; закріплювати вміння визначати головні члени речення та встановлювати зв'язки між усіма членами речення; повторити правопис словникових слів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 6. Складання речень з однорідними членами речення. Узагальнення знань і вмінь учнів із розділу «Речення»

Номер слайду 2

Ось і дзвоник пролунав,Для навчання час настав. Щоб країні прислужитись,Ви повинні добре вчитись –Для могутності і слави. Української держави.

Номер слайду 3

«Що? Де? Коли?»

Номер слайду 4

Лист від хлопчика Запитайка Вос…ни, гор…зонт, тел…фон, ок…ан, ш…ренга, д…ржава, інж…нер, ц…мент, фу …бол, тр…вога.еиеееееети

Номер слайду 5

Лист від Незнайка Тут відпочивали авіатори, танкісти, артилеристи. Я живу, борюсь і творю для людей. Дівчата підбирали буряки і складали їх в купи. Люди працюють і живуть для миру. Довкола розкинулись береги, хатинки і садочки. Дужі хвилі ринуть, ридають, здіймаються вгору.

Номер слайду 6

Лист від дівчинки Чомучки Ми любимо свою Батьківщину. Усім серцем любіть Батьківщину свою. Сонечку, навчи мене гарної пісні. Встаньте, діти, посміхніться, землі нашій поклоніться. Ти знаєш, як пахне любисток?Хліб пахне солодко, як пахнуть меду соти. Як не любити мову нашу?

Номер слайду 7

Лист від Знайка У лісі (хто?) ______________ знайшли (кого?) ____________ . У нього була поранена (що?) ______________ . Зайчик не міг (що робити?) __________________ . Ми принесли (кого?) ___________ додому і доглядали його. Скоро лапка (що зробила?) ________________ . Ми відпустили зайчика (куди?) _______________ .мизайчикалапкастрибатизагоїласьзайченяу ліс

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Лист від Мальвіни Від палючого сонця поховалося усе. Надвечір небо загорнулось у хмари. На землю впали перші краплі дощу. Усе (що зробило?) поховалося;поховалося (від чого?) від сонця;сонця (якого?) палючого. Небо (що зробило?) загорнулось;загорнулось (у що?) у хмари;загорнулось (коли?) надвечір. Краплі (що зробили?) впали;краплі (які?) перші;краплі (чого?) дощу;впали (куди?) на землю.

Номер слайду 10

Лист від Мудрої Сови Листопад гойдає гілки та розтрушує листки. Січень віє навкруги, навіває скрізь сніги. Багатство не в майні, а в гідності. Лютий кригою кує і морозу додає. Пояснюй не штурханцями, а слівцями. Вітер снігом б’є в обличчя, засипає снігом дах.

Номер слайду 11

Лист від Сімки Ніч укрила небо, ріки, гори. Не бурчи, а навчи. Працьовита бджола має короткий вік, але велику шану. Шумить Дніпро, сивіє, чорніє, плескає в береги. Даль, гай, кручі відбились в лагідній воді. Ми хоч бідні, але чесні.

Номер слайду 12

Лист від Буратіно Ластівки тривожно залітають до гнізда. Тишу прорізала гучна мелодія телефону. Жовтогарячі гарбузи перешіптуються з кавунами. Ясени скидають своє розкішне вбрання.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Повторити правила с. 28 – 36. Вправа 73

Номер слайду 14

Оцінювання. МОЛОДЦІ !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Казнавецька Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Высочина Жанна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Язвінська Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
4521
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку