Презентація "Словосполучення. Вiдмiннiсть словосполучення вiд слова, його форми й речення. Головне й залежне слово у словосполученнi. Граматична помилка та її умовне позначення "

Про матеріал

Ця презентація на сімнадцять слайдів створена для вивчення теми:

"Словосполучення. Вiдмiннiсть словосполучення вiд слова, його форми й речення. Головне й залежне слово у словосполученнi. Граматична помилка та її умовне позначення (практично)".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Словосполучення. Відмінність словосполучення від слова, його форми й речення. Головне й залежне слово у словосполученні. Граматична помилка та її умовне позначення

Номер слайду 2

Мовна розминка Слова щирого вітання – дорожчі частування

Номер слайду 3

Дружба - то найдорожчий скарб. Народна мудрість

Номер слайду 4

Словосполучення. Відмінність словосполучення від слова, його форми й речення. Головне й залежне слово у словосполученні. Граматична помилка та її умовне позначення

Номер слайду 5

Завдання уроку -дізнатися про синтаксис і пунктуацію; -визначити поняття «словосполучення»; -навчитися виділяти словосполучення серед інших поєднань слів; -будувати й аналізувати словосполучення; -відрізняти словосполучення від слова (форми слова) і речення.  

Номер слайду 6

Дружба

Номер слайду 7

Словосполучення яка? Дружба міцна

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Зверни увагу! Словосполучення – це поєднання двох або більше слів, пов’язаних за За допомогою питання За допомогою закінчень За допомогою закінчень і прийменників

Номер слайду 10

Мовна гра «Редактор» Неправильно Правильно Вибачити товариша; глузувати над дівчинкою; подякувати вчителя; не з`явився по хворобі.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мамо!  Дружбу виручай.  Джинси і мені придбай!  Суворо мама подивилась  на похнюплену Людмилу.  А потім мовила:  – Діла-а...  Ви – спра-а-вжні  подруги!.. – Й пішла...  А ви, що скажете мені.  Це – справжні подруги, чи ні? 

Номер слайду 13

Як? на кого? Яку?

Номер слайду 14

мама подивилась Як? на кого? суворо на Людмилу Яку? похнюплену

Номер слайду 15

Ішли лісом два товариші й зустріли ведмедя. Один кинувся тікати, заліз на дерево й заховався, а другий лишився на дорозі. Робити йому було нічого: він упав на землю й прикинувся мертвим. Ведмідь підійшов до нього й почав нюхати: а той товариш і дихати припинив. Ведмідь обнюхав його та й пішов собі. Коли ведмідь пішов, той зліз з дерева й сміється: — Ну, що, — каже, — ведмідь тобі на вухо шептав? — А він мені сказав, що погані ті люди, які в біді товариша покидають.

Номер слайду 16

Клоуз-тест 1. Синтаксис – це роздiл мовознавства, який вивчає … i … . 2.Словосполучення – це змiстове й граматичне поєднання двох і більше…слiв. 3. Змiстовий зв’язок установлюється за допомогою… 4. Слово, до якого ставимо питання називають… 5. Слово, від якого ставимо питання називають… 6. Граматичний зв’язок установлюється за допомогою … i … .

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Tetjana Matvijiwyn
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
8957
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку