Презентація. Тема: "Графік лінійного рівняння з двома змінними"

Про матеріал
Презентація на тему: "Графік лінійного рівняння з двома змінними" допоможе вчителю зробити урок математики в 7 класі цікавішим, наглядним та більш зрозумілим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графік лінійного рівняння з двома змінними

Номер слайду 2

Кожну пару чисел, яка є розв’язком рівняння з двома змінними х і у, можна зобразити у координатній площині точкою, координатами якої є ця пара чисел(абсцисою є значення х, а ординатою – значення у). Усі такі точки утворюють графік рівняння з двома змінними.

Номер слайду 3

Графіком рівнянь з двома змінними х і у називається фігура, що складається з усіх точок координатної площини, координати яких є розв’язком цього рівняння.

Номер слайду 4

Приклад Побудувати графік лінійного рівняння з двома змінними 5х+2у=8. Розв’язання: Виразимо змінну у через змінну х: 2у=-5х+8; у=-2,5х+4. Формулою у=-2,5х+4 задається лінійна функція, графіком якої є пряма. Складемо таблицю відповідних значень х і у для двох довільних точок: -6 4 у 4 0 х

Номер слайду 5

у 5 4 3 2 1 0 х -2 1 2 3 4 -3 -4 -5 -6 5х+2у=8 Оскільки рівняння 5х+2у=8 і у=-2,5х+4 рівносильні, то побудована пряма і є графіком рівняння 5х+2у=8

Номер слайду 6

Графіком ріняння ах+ву=с, у якому хоча б один з коефіцієнтів а або в відмінний від нуля, є пряма. Щоб побудувати графік рівняння у=m, досить позначити на осі у точку (0;m) та провести через цю точку пряму, паралельну осі х . 2) Щоб побудувати графік рівняння х=n, досить позначити на оси х точку (n;о) та провести через цю точку пряму, паралельну осі у.

ppt
Додано
29 листопада 2021
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку