Презентація Тема: «Комахи у віршах - вигадках для маляток від Янка Гортала. Вчимось читати виразно і з розумінням. Фантазу

Про матеріал
Українська мова на уроках «Я досліджую світ» 1 клас ІІ семестр автори большакова І., Пристінська М. Тема: «Комахи у віршах - вигадках для маляток від Янка Гортала. Вчимось читати виразно і з розумінням. Фантазуємо» Основна мета уроку в цікавій і доступній формі вчити дітей читати вдумливо, швидко і з розумінням. Вірші написані у формі казок, що збагачує уяву і фантазію дітей. Діти читають вірші, обговорюють сюжет, головних героїв - комах, виконують різні завдання, які пропонують їм герої віршів. Протягом уроку діти виконують завдання з теми "Комахи". Цей урок інтегрований з такими предметами : Навчання грамоти, Я досліджую світ, Мистецтво, Англійська мова, інформатика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова на уроках «Я досліджую світ» 1 клас ІІ семестр Тема: « Комахи у віршах - вигадках для маляток від Янка Гортала. Вчимось читати виразно і з розумінням. Фантазуємо»Коваленко Наталія Геннадіївна, вчитель початкових класів Квітневої філії КЗ «Близнюківський ліцей Блиснюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

Номер слайду 2

"Біганина" – це книга віршиків українського дитячого автора Янка Гортала (https://www.youtube.com/user/Yanko. Gortalo), видана невеличким сімейним видавництвом "Іде коза". Наша "Коза" дуже старалася, створюючи цю книгу, тож ми сподіваємося, діткам вона сподобається ♥

Номер слайду 3

Номер слайду 4

КОМАШНЯБіля діжки. Метушня -ЛементуєКомашня.- Ой! Рятуйте!Поможіть! -Із усіх боків. Дзижчить. Що за ґвалт?Хто там волає?Це комарик. Потопає!Ґав ловив -Та й бульк до діжки,Тільки й видно. П'яти трішки.- Ох і лихо ж,Майже зник!Де герой?!Де рятівник?!... Раптом вийшов. Павучок,З павутиння. Сплів гачок,Комара вхопив. За ніжки. Й висмикнув. Бідаху з діжки.- Буде жити. Наш москіт!В діжку лізти. Лиш не слід!... Біля діжки,Метушня -ПразникуєКомашня.

Номер слайду 5

ДЖМЕЛІ В ЧОРНОБРИВЦЯХУ чорнобривцях при ріллі,Де пахкотить хлібами,Летіли спіхом два джмеліІ буцнулись лобами.І заревли, і загули,І гучно задзижчали,Аж їм тряслися ті лоби,Аж крильця їм тріщали!"Ви винні, — гримнув перший джміль, —Я мчав звідсіль, а ви — звідтіль!""Це я, — гарикнув інший джміль, —Летів звідсіль, а ви звідтіль!"І звідусюди — "джи" та "дзи"... Й так крильцями махали,Що недалечко три кози. Аж їсти перестали. А дівчинка — густа коса. Й два сонця ув очицях —Сказала: "Ох, яка краса —Джмелі у чорнобривцях!"(І досі ці джмелі, мабуть,Ревуть, дуднять, бринять, гудуть...)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

АМБІТНИЙ КОМАРЗахотів один комар. Долетіти аж до хмар. Радять інші комарі:"Не замерзни там вгорі!Щоб, бува, не занедужав!”Та комар пищить: “Байдуже!”***Ось летить він вище й вище,Холоднючий вітер свище!Лине вгору, мов та кулька…Гульк: а ніс — уже бурулька!

Номер слайду 8

РОК-Н-РОЛ ВІД БОГОМОЛАВправно грає богомол. На гітарі рок-н-рол!“Не шкодуй, козаче, струн!” — Підбадьорює цвіркун.“Браво!” — муха голосиста. Надихає гітариста. Знов звучить гітарне соло —Рок-н-рол від богомола!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

МУХИ НА МАНГОМухи дві на жовтім манго. Рухалися в ритмі танго. Пересіли на омлет. Танцювати менует. Потім влізли в майонез,Щоб утнути полонез. Далі всілись на лимон –Й опановують чарльстон. Дуже класно на картопліТанцювати пасадоблі. А в горосі чи квасоліКращі темпи – рок'н'рольні. Якщо любиш ти брейк-данс,Ось для тебе ананас. А найкраще під гопак. Підійде простий буряк. Вліво рухи й вправо рухи –Танцівниці наші мухи!

Номер слайду 11

ПІСНЯ КОЛОРАДСЬКОГО ЖУКАЯ – жук із Колорадо,Вельмишановний пан,Смугасто-жовтий радо. Вдягаю я жупан. Я – вегетаріанець(Хто б сумніватись став?),Відомий смакознавець. Всіх овочевих страв. Томатів я цінитель. Й картопляний фанат,Городів покровитель,Полів і дач магнат. Я – жук із Колорадо,Шкідник? Ну що ж, нехай. Проте я їм багато,Мені вже час, гудбай!

Номер слайду 12

Муха. Розпрямила муха крила:“Я навушники купила!”Та дзижчить даремно муха,Бо до них потрібні вуха!

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 березня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку