Презентація "Тема уроку: Машини для обчищання коренеплодів і бульбоплодів."

Про матеріал
Тепловий спосіб здійснюється у спеціальних термоагрегатах, де овочі піддаються тепловій обробці при температурі 1200—1300 °С. При такій температурі верхній шар бульб проварюється на глибину 0,6—1,5 мм і за наступного миття овочі легко обчищуються від шкірки. Тепловий спосіб в основному використовується в поточних лініях переробки овочів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми: Машини та механізми для обробки овочів. Тема уроку: Машини для обчищання коренеплодів і бульбоплодів.

Номер слайду 2

Тепловий спосіб обчищання овочів. Тепловий спосіб здійснюється у спеціальних термоагрегатах, де овочі піддаються тепловій обробці при температурі 1200—1300 °С. При такій температурі верхній шар бульб проварюється на глибину 0,6—1,5 мм і за наступного миття овочі легко обчищуються від шкірки. Тепловий спосіб в основному використовується в поточних лініях переробки овочів.

Номер слайду 3

Механічний спосіб обчищання овочів. Найпоширенішим є механічний спосіб обчищання овочів. Він здійснюється в спеціальних машинах, які називаються картоплечистками. Обчищання овочів у картоплечистках здійснюється механічним тертям овочів об шорстку поверхню рухомих і нерухомих абразивів. Шорстка поверхня абразивів виконується із абразивної маси, яка складається із дрібнозернистого чорного карбіду кремнію або електрокорунду і бакелітової смоли, яка є сполучним матеріалом.

Номер слайду 4

Машини МОК-250 Б, МОК-125 Мащини предназначені для обчищання картоплі. За будовою вони аналогічні, але відповідно мають продуктивність 250 і 125 кг, об'єм робочої камери 28 і 16 л, кількість овочів, які одночасно можна завантажити, — 11і 6 кг.

Номер слайду 5

Машина МОК-250 БЕлектричний двигун машини з комутацією винесений із корпусу, що запобігає потраплянню вологи із камери обчищання і сприяє тривалішому використанню машини (напрацювання на відмову становить 320 год). Сам корпус складається із каркаса і являє собою штампозварний циліндр, що зменшує зношування абразивів. Модернізація конструкції пристрою для регулювання натягу пасів полегшує доступ до них.

Номер слайду 6

Машина МОК-250 БМашина складається із циліндричного корпусу, який установлено на основі, привідного механізму, завантажувального та розвантажувального бункерів, робочої камери. Внутрішня частина робочої камери обкладена сегментами, а в нижній частині камери розміщено обертовий конічний робочий орган, на поверхню якого встановлено абразивну чашу. Дно корпусу має дві лопаті для видалення відходів із робочої камери. На боковій частині камери є вікно зі спрямовувальним лотком і дверцятами для розвантажування коренеплодів після їх обчищання. Внутрішня поверхня дверцят має хвилю для інтенсивнішого перемішування овочів під час обчищання.

Номер слайду 7

Машина МОК-250 Б для обчищання картоплі (розріз): 1 — опори; 2 — корпус; 3 — збірник відходів; 4 — робочий орган; 5 — дверцята розвантажувального бункера; 6 — защіпка дверцят; 7 — робоча камера; 8 — кришка; 9— відбійник на внутрішньому боці кришки; 10 — вал редуктора; 11 - електродвигун

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Механізми машини. Робоча камера виконана у вигляді конічного бункера з отвором для завантажування овочів, який закривається кришкою. Кришка має кільцевий конічний відбивач для спрямовування руху бульб картоплі від бічних стінок камери до її центра. Відбивач має отвір для подавання в камеру води. Привід машини складається із електричного двигуна та клинопасової передачі. Для запобігання потраплянню води із робочої камери на привід на вертикальному валу приводу встановлено армовані гумові манжети. Поряд з машиною монтують пульт керування, на якому розміщують запобіжники, магнітний пускач і кнопки керування.

Номер слайду 10

Принцип діїНатисканням на кнопку ввімкнення магнітного пускача вмикають двигун, після чого відкривають вентиль на водопроводі. Овочі під дією власної маси падають у камеру обробки на тертковий диск. У процесі зіткнення овочів з шорстким диском у місці контакту шкірка здирається. Клубні, одержуючи від диска обертальний рух, відцентровими силами притискаються до нерухомої стінки камери обробки. Сила тертя між стінками камери та бульбами зменшує їх швидкість, і клубні починають ковзати по поверхні камери та диска, безперервно перемішуючись. У результаті тертя продукту об абразивні поверхні шкірка здирається та змивається водою.

Номер слайду 11

Дякую за увагу

pptx
Додано
19 березня 2020
Переглядів
3277
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку