Презентація " Тестова перевірка до теми"Творчість Леоніда Глібова" до уроків літературного читання.

Про матеріал

В даній презентації підібрано 14 тестових завдань, які можна запропонувати учням 3 класу після закінчення вивчення теми "Творчість Леоніда Глібова ."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тестова перевірка до теми ”Байки Л. Глібова” 3 клас Підготувала вчитель початкових класів КЗ Верхівцевського НВК Попова Л. П.

Номер слайду 2

1. Як називається автор байок?а) байкар;б) прозаїк;в) поет; г) композитор.

Номер слайду 3

2. Байка – це:а) ритмічно організована мова з метою посилення її виразності й емоційності;б) невелике, здебільшого віршоване оповідання повчального змісту, героями якого виступають звірі, люди, рослини чи предмети;

Номер слайду 4

3. Як називається повчальна частина байки?а) сатира;б) алегорія;в) мораль.

Номер слайду 5

4. Хто є дійовими особами байки Леоніда Глібова «Коник-стрибунець»?а) Коник-стрибунець і Зозуля; б) Вовк і Мураха;в) Мураха і Бджола; г) Коник-стрибунець і Мураха.

Номер слайду 6

5. До якого жанру належать твори Л. Глібова «Котилася тарілочка», «Хто доня», «Бачить – не бачить»?а) загадки; б) вірші;в) оповідання; г) байки.

Номер слайду 7

6. З якої байки Л. Глібова ці слова: «Хто винен з них, хто ні – судить не нам, та тільки хура й досі там»?а) «Чиж та Голуб»; б) «Коник-стрибунець»;в) «Вовк і Лисиця»; г) «Лебідь, Щука і Рак.

Номер слайду 8

7. Яка байка має таку основну думку: «Чужому лихові не смійся»?а) «Чиж та Голуб»; б) «Коник-стрибунець»;в) «Вовк і Ягня»; г) «Зозуля і Півень».

Номер слайду 9

8. Визначте тему байки «Чиж та Голуб»:а) життя тварин;б) пригоди Чижика і Голуба;в) культура поведінки.

Номер слайду 10

9. В якій байці Л. Глібова зустрічаються такі звертання: «Дядьку, он зима біліє!», «Порятуй, порадь, земляче…», «… а тепер танцюй, небоже…», «Опізнився, небораче»?а) «Чиж та Голуб»; б) «Коник-стрибунець»;в) «Щука»; г) «Зозуля і Півень».

Номер слайду 11

10. Що вирішили зробити герої байки «Лебідь, Щука і Рак»?а) приставить хуру; б) посадити дерево;в) допомогти Коникові-стрибунцю; г) заспівати пісню.

Номер слайду 12

11. Оберіть прислів’я, яке відображає головну думку байки «Коник-стрибунець»:а) Не смійся з другого, щоб тобі не було такого.б) У лиху годину пізнаєш добру людину.в) Що посієш, те й пожнеш.

Номер слайду 13

12. Визначте, як автор ставиться до Чижика:а) засуджує його;б) сміється з нього;в) співчуває йому.

Номер слайду 14

13. Оберіть слова, які найточніше характеризують Чижика:а) молодий, недосвічений, необережний;б) неуважний, впертий, нерозсудливий;в) хворий, старий, слабкий.

Номер слайду 15

14. Кого характеризують такі риси характеру: вдатний, співучий, проворний, веселий?а) Мураху; б) Коника-стрибунця;в) Лебедя; г) Голуба

Номер слайду 16

Дайте відповідь на одне із запитань.1. Пригадайте прислів’я, які зустрічаються у байках Л. Глібова. Поясніть, як ви їх розумієте?2. Чого навчили вас байки Л. Глібова?

Номер слайду 17

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку