Презентація "Творчість Л.Глібова" Загадки.Акровірші." до уроків літературного читання.

Про матеріал

Дана презентація -додатковий матеріал до уроків літературного читання у 3 класі з теми "Творчість Леоніда Глібова " .В ній подана збірка загадок та акровіршів Л. Глібова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леонід Глібов Загадки, акровірші. Підготувала вчитель початкових класів КЗ Верхівцевського НВК Попова Л. П.

Номер слайду 2

Сидить хитра баба аж на версі граба.«Ой не злізу з граба! — дурить діток баба.—Вловіть мені тую курочку рябую,А я подарую грушку золотую».

Номер слайду 3

Колись я нудилось. У срібнім кайдані;Розбила неволю. Чубатая пані,А я на Вкраїну. Тихенько нищечком…Колись на Великдень. Оддячу яєчком!

Номер слайду 4

Лиха зима сховається,А сонечко прогляне,Сніжок води злякається,Тихенько тануть стане, —І здалеку  бистресенько. Вона до нас прибуде,Кому-кому любесенько,А дітям більше буде.

Номер слайду 5

Колись давно і десь далеко Один ледаченький козак. Весь вік прожив, як кажуть, легко,Бо добре жити так. Аж і йому поталанило,Свиня навчила, як робить;«Клади на сковородку діло: А потім їж, як зашкварчить».

Номер слайду 6

Між людьми, як пташка, в’ється,У людей і їсть, і п’є;Ходить старець, просить, гнеться,А у неї всюди є.

Номер слайду 7

Мати доні молодій. Огородник наділила. Розкошує доня мила,Каже неньці – тісно їй: В земляній сиджу коморі,А коса моя надворі.

Номер слайду 8

Химерний, маленький,Бокастий, товстенький. Коханчик удавсь;У тiсто прибрався,Чимсь смачним напхався,В окропi купавсь. На смак уродився,Ще й маслом умився,В макiтрi скакав... Недовго нажився,У дiрку скотився,Круть-верть та й пропав. 

Номер слайду 9

Хотiв був догнати -Шкода шкандибати: Лови не лови!А як його звати! -Лiнуюсь сказати,Ануте лиш ви! То ж, дiду коханий,ВАРЕНИК гречаний! -Кричiть дiтвора. Чому не вгадати!Не бiгать-шукати. Такого добра.

Номер слайду 10

Бачить — не бачить,Чути — не чує,Мовчки говорить,Добре мудрує. Кривду соромить,Правди навчає,Часом жартує,Всіх звеселяєЛюба розмова,—Будемо, діти,З нею довіку. Жити-дружити.

Номер слайду 11

Хто ж то такая. В світі щаслива,Мудра, правдиваІ жартівлива?Як не вгадали,Стану в пригоді: Річ коротенька —Книжка та й годі.

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
6992
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку