Презентація "Творчість Василя Єрмілова"

Про матеріал
Презентація до уроку "Література та мистецтво в Радянській Україні" в 10 класі або до уроку з мистецтва в 11 класі, що дозволяє розкрити особливості творчості Василя Єрмілова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь Єрмілов. Видатний український графік. Зробив Вова Васецький

Номер слайду 2

Поняття «український авангард» введено у вжиток паризьким мистецтвознавцем А. Наковим для виставки «Tatlin's dream», що відбулась у Лондоні 1973 року. Обкладинка журналу «Мистецькі матеріали авангарду». Тарілка борщу для естета

Номер слайду 3

Україна була одним з першоджерел загальноросійського авангардизму. А одним з найвизначніших творців став Василь Єрмілов. Проект обкладинки журналу «Нове мистецтво». Василь Єрмілов. "Українське малярство"

Номер слайду 4

Василь Єрмілов — (1894 — 1968) — український живописець, графік, художник-конструктор, представник українського авангарду.

Номер слайду 5

Автор багатьох проектів: збірних кіосків, агітаційних і книжкових фургонів, трибун-реклам. Займався обробкою й створенням шрифтів, ілюстрацій для книг та журналів.

Номер слайду 6

Працював у промисловій графіці: розробляв і створював ескізи оформлення упаковок, сірникових коробок, заводських і фабричних марок.

Номер слайду 7

Єрмілов співпрацював із газетою «Доба конструкції», журналами «Мистецькі матеріали авангарду», «Нове мистецтво».

Номер слайду 8

Індивідуальний стиль конструктивістського колажу й топографічного дизайну Єрмілова назвали конструктивістським динамізмом (спіралізмом).

Номер слайду 9

На його тлі в Україні виникають авангардні художні студії, об’єднання митців. Вплив авангардизму став одним з основних джерел мистецтва нонконформізму 1960-х років і відродження модернізму 1990-х років Унікальною рисою українського авангарду є чисельні приклади співпраці народних майстрів та художників авангардистів.

Номер слайду 10

Могила В. Єрмілова на 2-му кладовищі м. Харкова. Помер художник 6 січня 1968 р. в Харкові. Та пам’ять про нього живе і сьогодні.

Номер слайду 11

22 березня 2012 року в Харкові відкрився перший центр сучасного мистецтва, який отримав назву «Єрмилов-центр»

pptx
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
3291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку