Презентація Урок 4 «Таємниці танцювальної музики" 3 клас (Аристова, Сергієнко)

Про матеріал

Презентація розроблена як наочний матеріал до уроку музичного мистецтва в 3 класі загальноосвітньої школи. Урок 4 «Таємниці танцювальної музики" 3 клас (за підручником Аристової, Сергієнко)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таємниці танцювальної музики

Номер слайду 2

Гуцу́ли — етнографічна група українців, що живуть у Карпатах

Номер слайду 3

Слухання музики. Жанна Колодуб «Гуцульський танець»

Номер слайду 4

• Який характер танцю? Доберіть відповідні слова: УРОЧИСТИЙ, ВЕСЕЛИЙ, ЖВАВИЙ, ЕНЕРГІЙНИЙ, РАДІСНИЙ, СУМНИЙ, ЗАПАЛЬНИЙ.

Номер слайду 5

Слухання музики Український народний танець «Козачок»

Номер слайду 6

Слухання музики. Невідомий автор І половини 19 ст. Симфонія (козачок)• Як змінився народний танець у симфонічному творі?• Який настрій створює ця музика?• На яких музичних інструментах виконують танець у симфонії?• Пригадайте, що означає слово «симфонія»?

Номер слайду 7

МУЗИЧНА АБЕТКАДля запису мелодії використовують «музичні» літери – ноти

Номер слайду 8

Музика Тамари Потапенко, слова Маргарити Івенсен «Шпачок прощається»— слухання. Осінь. Дощик сіється. Клен весь пожовтів,А шпачок на гілочціПісеньку завів. Приспів: Гілка ледь гойдається,Дощик не кінчається,З нами шпак старесенький. До весни прощається.  В путь-доріжку дальнюю. Треба відлітать. Пісеньку прощальную. Як не заспівать? Приспів:  Де ясні веселі дні,Сонце золоте?Сумно над шпаківнею. Пісню шпак веде. Приспів:

Номер слайду 9

Музика Тамари Потапенко, слова Маргарити Івенсен «Шпачок прощається»— співаємо. Осінь. Дощик сіється. Клен весь пожовтів,А шпачок на гілочціПісеньку завів. Приспів: Гілка ледь гойдається,Дощик не кінчається,З нами шпак старесенький. До весни прощається.  В путь-доріжку дальнюю. Треба відлітать. Пісеньку прощальную. Як не заспівать? Приспів:  Де ясні веселі дні,Сонце золоте?Сумно над шпаківнею. Пісню шпак веде. Приспів:

Номер слайду 10

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАЙшов по лісу їжачок, (ходьба на місці)В нього шубка з голочок. Ніс багато грушечок, (нахиляння тулуба в сторони)Аж болів йому бочок. Раз, два, три, чотири, п’ять! (стрибки)Зупинився спочивать. Піклувався їжачок (вправи для кистей рук)Про маленьких діточок,Чарівних, непосидючих,Дуже милих і колючих. Десять, дев’ять, вісім, сім! (стрибки)Грушечки ці ніс він їм.

Номер слайду 11

ь. Назвіть друзів другого музичного кита Танцю. Чим відрізняються між собою козачок і гуцульський танець?Що в них спільного?Підсумок уроку

Номер слайду 12

pptx
Додано
6 серпня 2018
Переглядів
2222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку