Презентація "Узагальнення до курсу «Вступ до історії України та громадянської освіти»

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить ілюстративний та текстовий матеріал, завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок узагальнення «Розвиток людства упродовж історії»5ІУ35

Номер слайду 2

1. ІСТОРИЧНА ПЛУТАНКАПід час підготовки історичного лото трапилася несподіванка — всі картки переплуталися. Вам потрібно упорядкувати цей безлад:1) Упорядкуйте хронологічну послідовність історичних періодів.2) Уявно з’єднайте картки із хронологічними рамками і назви історичних періодів.3) Уявно з’єднайте картки з ілюстраціями і текстами з відповідними історичними епохами.широке застосування машин. Проголошення незалежності України. Винайдення книгодрукування. Відкриття Америки1789 – 1914 рр. Поява держави. Перші університети476-1492рр. Поява людини – 3000 р.до н.е1492 – 1789 рр.3000 р.до н.е.- 476 р. Стародавній світ1914 – сьогодення. Новітня доба. Первісна доба. Новий час. Середні віки

Номер слайду 3

2. КРОСВОРД НАВПАКИ1) Дайте назву кросворду. Знайдіть запитання до кросворду.2) Зіграйте з однокласниками/однокласницями в історичний пінг-понг — обміняйтеся запитаннями і усно розгадайте кросворд. Стійке соціальне угруповання людей, що виникло упродовж тривалого історичного розвитку на певній території У ході розвитку людських спільнот виробилися певні правила співжиття членів суспільства - Оскільки людей ставало більше, виникла потреба у створенні системи упорядкування відносин між ними. У суспільстві виокремилися люди, які керували іншими членами спільнот. Так виникли найдавніші… Форма державного правління, за якої найвища державна влада повністю належить одній особі Група осіб, кровно пов'язаних між собою, що виводять своє походження від одного предка Заборона на якісь дії Сфера діяльності людини, спрямована на отримання нових знань про навколишній світ. Форма державного правління, за якої найвища державна влада належить народу. Оповідання про минуле, навколишній світ, яке описує події за участю богів, демонів, героїв та історій про походження світу, богів і людства. Історична спільність людей, що складається в ході формування спільності їх території, економічних зв'язків, літературної мови, деяких особливостей культури і характеру, які складають її ознаки. Форма суспільної організації і етнічної спільності людей, що характерна для родової стадії первіснообщинного ладу. Система неофіційних уявлень, норм та оцінок, що регулюють поведінку людей у суспільствіСуспільства система регулювання суспільних відносин, що виражає свободу особистостіСукупність вірувань і віровчень, наявних у суспільстві.

Номер слайду 4

3. РЕБУСИ ДЛЯ РОЗДУМІВРозгадайте ребуси і визначте, які історичні явища у них закодовано. Поясніть значення кожного із згаданих явищ у житті суспільства.

Номер слайду 5

4. ПИШЕМО ІСТОРІЮІсторію творять люди. Уважно розгляньте пам’ятну монету і виконайте завдання:1) Дізнайтеся, кому присвячено пам’ятні монети.2) Дослідіть, яку роль в історії України відіграли історичні постаті.3) Поясніть, який зміст уклали автори монет в їх дизайні.4) Напишіть сенкани, у яких буде відображено роль зображених на монеті історичних постатей в історії України. Пам’ятна монета Національного банку України (2021 р.)Пам’ятна монета Національного банку України (1997 р.)29 червня 2016 року, у бою поблизу селища Луганське на Донеччині від ворожої кулі снайпера загинув Василь Сліпак (псевдо «Міф») – Герой України, соліст Паризької опери, доброволець «Правого сектора», волонтер. Йому був 41 рік. У лютому 1904 року композитор Джакомо Пуччіні в міланському театрі «Ла Скала» представив свою нову оперу «Мадам Баттерфляй». Прем'єра провалилася, оперу освистали. Пуччіні був приголомшений цією невдачею, але друзі умовили його переписати оперу і запросити на головну партію Соломію Крушельницьку. І коли 29 травня на сцені театру «Ґранде» в Брешії відбулася прем'єра оновленої «Мадам Баттерфляй» із Крушельницькою – це був тріумф. Артистів і самого композитора 17 разів викликали на сцену і осипали оваціями. Зворушений Пуччіні надіслав Крушельницькій свій портрет із написом: «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».

Номер слайду 6

5. ЩО МИ НАВЧИЛИСЯПеревірте, як ви засвоїли матеріал розділу за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за покликанням:https://forms.gle/By. ESLDnc. Wbu. S7 Xq. MA або скористайтеся смартфона — зчитайте QR-код.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Писенко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 березня 2023
Переглядів
1875
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку