Презентація "Узагальнювальне слово при однорідних членах речення. Розділові знаки"

Про матеріал

Поглибити знання учнів про однорідні члени речення, навчити розрізняти узагальнювальні слова при них; моделювати схеми речень з узагальнювальним словом при однорідних членах; формувати загальнопізнавальні вміння правильно інтонувати речення з однорідними членами при узагальнювальному слові; розставляти розділові знаки після узагальнювального слова або перед ним; розвивати творчі вміння поширювати, конструювати речення з узагальнювальними словами; за допомогою комунікативно-дидактичного матеріалу виховувати любов до природи, сприяти формуванню патріотичних почуттів до рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Качур ходить по садах, По …, по … . Ронить качур сизе пір’я На дахи і на … . Ходить, … , … - За собою кличе осінь. Осінь каже: - Почекай Відлітати в теплий край. – Ронить пір’я – рад не рад – Качуровий листопад. Завдання: на місці пропусків уставити однорідні члени речення

Номер слайду 3

Качур ходить по садах, По дорогах, по ставах. Ронить качур сизе пір’я На дахи і на подвір’я. Ходить, тужить, голосить — За собою кличе осінь. Осінь каже: — Почекай Відлітати в теплий край.— Ронить пір’я — рад не рад — Качуровий листопад.

Номер слайду 4

Золотом виблискують на осінніх вулицях каштани, тополі, клени та ясени. Золотом виблискують на осінніх вулицях дерева: каштани, тополі, клени та ясени.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Золотом виблискують на осінніх вулицях каштани, тополі, клени та ясени. Золотом виблискують на осінніх вулицях дерева: каштани, тополі, клени та ясени.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Щоб сади цвіли, Щоб літали журавлі, Щоб пташки у нас співали, І дерева підростали, Щоб земля була у квітах, Бережіть природу, діти!

Номер слайду 18

Завдання: скласти й записати речення за схемами

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ppt
Додано
4 березня 2018
Переглядів
4257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку