Презентація в рамках проекту "Використання графіків функцій в архітектурних стилях та моделюванні одягу".

Про матеріал
Містить 17 слайдів. На слайдах представлено відомі учням графіки і властивості елементарних функцій. У ході проекту учні досліджують використання графіків функцій для конструювання одягу та його елементів.В мережі Інтернет знаходять лекала, щоб пошити балаклаву для ЗСУ. Виготовляють викрійки та власноруч шиють одяг для ляльки або собачки. На захисті проєкту. діляться набутим. досвідом
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт з алгебри 9 клас. ВИКОРИСТАННЯ ГРАФІКІВ ФУНКЦІЙ ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ ОДЯГУ

Номер слайду 2

Мета проєкту: Вивчити графіки і властивості елементарних функцій;Дослідити використання графіків функцій для конструювання одягу та його елементів;Знайти лекала, щоб пошити балаклаву для ЗСУ;Виготовити викрійки та пошити самому одяг для ляльки або собачки;Поділитись досвідом на захисті проєкту.

Номер слайду 3

Відомі українські художники-модельєри Лілія Пустовіт, Діана Дорожкіна, Андре Тан, Михайло Воронін, Сергій Єрмаков. Багато чоловіків перевершили у цій справі жінок. Український дизайнер Сергій Єрмаков навіть у повній темряві дарує свою творчість людям.

Номер слайду 4

У ході проєкту ми ознайомились із … ЕВОЛЮЦІЄЮ СТВОРЕННЯ ОДЯГУСоціологи стверджують, що й мода є мовою знаків, безсловесною системою спілкування. Сучасний одяг є результатом багатовікового досвіду людини, одним з її найдавніших винаходів, складовою частиною культури суспільства та ознакою епохи . ЗНАЧЕННЯ М ОДЯГУОдяг відігравав важливу роль у житті та побуті людини: Захищав від різного роду зовнішніх впливів;Прикрашав;Надавав статусність

Номер слайду 5

Чи одяг має значення у ХХІ ст. ?Одяг – предмет першої необхідності. Належить до предметів особистого користування;Призначається для певної вікової категорії людей;Конструкція залежить від виду діяльності людини: робочий, домашній, спортивний, пляжний, повсякденний, вечірній тощо. Зачіску та макіяж підбираємо відповідно до стилю одягу. Одяг доповнюємо аксесуарами: взуття, капелюх,сумка, рукавички, ланцюжок, ремінецьприкраси.

Номер слайду 6

ХХІ століття – століття технічного прогресу Форма одягу значно спрощується. Одяг став більш практичним, зручним, доцільним. Йому притаманні простота крою, чіткість ліній та конструкцій. Але в той же час одяг збагатився новими конструктивними рішеннями як у цілому, так і в окремих деталях. Ще більш актуальною стала проблема ансамблю в одязі, створюється одяг нових видів.

Номер слайду 7

ВИКОРИСТАННЯ ГРАФІКІВ ФУНКЦІЙ ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ ОДЯГУ Історія одягу сягає глибини віків, переплітаючись з історією суспільства, науково технічним прогресом, національними традиціями, природним прагненням людини до зручності і краси. Зрозуміло, дотична до цього і математика. Звісно, без обчислень і зняття мірок, не обходиться жоден кравець. Але не менш важливими є лінії крою елементів одягу. Саме на цьому етапі й застосовуються лекала, виготовлені на основі графіків функцій.

Номер слайду 8

Функції та їх графіки, які ми вивчили на уроках алгебри

Номер слайду 9

Графіки використовують для побудови вирізів і пройм

Номер слайду 10

Лекала для виготовлення приталеного одягу. Проводимо прямі для виточок і швів. Графіки працюють!

Номер слайду 11

ЯК ПОШИТИ БАЛАКЛАВУ для ЗСУЗСУ демонструють усьому світу, як треба боротися та захищати свою землю. ЗСУ - Мужність, Відвага, Непохитність. На випаленій землі, в розтрощених містах, в холодних окопах, під ворожим вогнем – неначе фортеця незламності. Воїни б‘ються за кожен клаптик своєї землі, як леви. У звільнених містах і селах їх зустрічають не просто як рятівників, а як найрідніших - зі сльозами на очах.

Номер слайду 12

Парабола у= х²незамінна при конструюванні дитячого одягу. Ми дізналися про особливостіодягу длямалят

Номер слайду 13

Шапочка для хлопчика. Тепла шапочка для хлочиків на 1-2 рочки. Такий вигляд має готовий виріб. Для побудови конструктивних елементів викрійки використані графіки функцій

Номер слайду 14

Як пошити кофтинку для немовлятка

Номер слайду 15

Повзунки та боді

Номер слайду 16

Також графіки функцій можна використовувати для конструювання і виготовлення одягу для тварин.

Номер слайду 17

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ !

pptx
До підручника
Алгебра 9 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
З історії розвитку поняття функції
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
2308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку