Презентація "Вернісаж педагогічних сюжетів"

Про матеріал

Презентація "Вернісаж педагогічних сюжетів" (Види робіт на уроках літературного читання для учнів 3-4 класів). Пропонується перелік ви­дів роботи над виучуваним текстом на уроках читання, що сприятимуть покращенню техніки читання, умін­ню свідомо сприймати прочитаний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види робіт на уроках літературного читання

Номер слайду 2

Розчитування.

Номер слайду 3

«Пеньочки»

Номер слайду 4

Прочитайте прислів’я. 3 вчить 2 га 4 як 5 на 6 сві 7 ті 1 кни 8 жить (Книга вчить, як на світі жить.)

Номер слайду 5

«Пройди лабіринт» (Книжка — то маленьке віконце, через яке весь світ видно.) к 0 м е В ч е В е В II н т а к і е р е с т д и а л Б к ц е к ь і н ж к е Н о н 3 я с в 0

Номер слайду 6

Читання пірамідок слів.

Номер слайду 7

Читання слів-анаграм ИЗАМ (Зима) НІСГ (Сніг) ЦЕСОН (Сонце) КОСЛІ (Лісок) ЮЮАМЛ (Малюю)

Номер слайду 8

Розшифруйте криптограму.

Номер слайду 9

Гра «Склади слова та прочитай речення» (Байка — це невеличкий твір повчального характеру)

Номер слайду 10

Гра «Склади і прочитай». 2 ГО 7 ЦВІ 6 них 12 ВАМ 11 ді 4 БЕЦЬ 8 5 10 3 9 1 РІНЬК ДО ГО РО НУВ ТУТ (Тут горобець до них цвірінькнув: «Годі вам!») 7 8 13 2 11 10 4 СТЯГ СЯ ПАН РОЗ ли ВЕ НЕНЬ 3 12 6 9 5 1 КІШ КИЙ ПРО МОВ КО ЯК Гра «Склади і прочитай».

Номер слайду 11

«Цікаві круги»

Номер слайду 12

Робота в групах. І гр. Відшукати у вірші прикметники, які поет використав для опису лісу, квітів, хмар, пуху, зайчиків, гулянок. ІІ гр. Знайти, які дії виконував ліс, місяць, зайчики, хмароньки. ІІІ гр. Вибрати і вставити слова, які дібрав поет, щоб розказати про пташиний спів. Ліс зустрів мене як друга, горлиць теплим ... Пізнім ... солов’їним, ніжним ... зозулі, вогким одудів ... , круглим ... дроздів. (Дзвоном, голосом, воркуванням, гуканням, циканням.) І V гр. Вибрати і вставити слова, які дібрав поет, щоб передати казко­вість зимового лісу. Дрімав ... ліс, мов ... оповитий. А місяць із небес ... сипле скрізь і ... облива зимові ... квіти. (Сніжні, алмази, чарами, білий, сяйвом.)

Номер слайду 13

Інтерактивна вправа «Бігун». Завдання. Запам’ятати і якнайточніше відтворити зміст речення 1 група За вміння й сміливі вчинки мудрі старійшини — волхви дозволяли Мисливцеві полювати в Перуновій пущі. 2 група Жінкам заборонялося ступати в пущу тому, що Перун жив одинаком після свого невдалого сватання. 3 група Дружина — дужа, смілива, спритна, вправно стріляла з лука, вміло володіла мисливським мечем, завжди ходила з мисливцями на полювання. 4 група Жінка була обачнішою і не раз рятувала Мисливця, коли він- людина одчайдушної хоробрості, потрапляв у небезпеку. Використовуючи ці чотири речення, розташуйте їх у так послідовності, щоб людина, яка не читала тексту, змогла зрозуміти, яким був Мисливець і якою була Жінка

Номер слайду 14

«Дерево рішень». МИСЛИВЕЦЬ ЖІНКА

Номер слайду 15

Читання вірша з пропущеними буквами, що позначають голосні звуки. Якщ- л-д-н- д-бр- с-рц- м- -. В н- -д- - св-т д-бр- тв-р-ть. В - - -ч-х л-б-в - л-ск- с- -, т-к- Л-Д-Н- с-н-чк-м г-р-ть.

Номер слайду 16

Якщо людина добре серце має. Вона іде у світ добро творить. В її очах любов і ласка сяє, така людина сонечком горить.

Номер слайду 17

Робота з прислів’ями й висловами. Добро роби — Добре діло— Робиш добро — не кайся, робиш зло — Хто людям добра бажає, роби сміло. зла й сподівайся. той і собі має. добре й буде.

Номер слайду 18

Рефлексія. Самоконтроль і самооцінка. 1. Діяльнісний підсумок уроку. - Чи все, заплановане на уроці, ми встигли зробити? 2. Розвивальний підсумок уроку. - Чого навчилися, що зрозуміли? 3. Змістовний підсумок уроку. - Які проблеми змогли вирішити? - На які питання змогли дати відповідь? 4. Емоційний підсумок. - Кому з учнів ви б хотіли подякувати за співпрацю, за конретні результати? - Закінчіть речення: «Сьогодні на уроці для мене було важливим

ppt
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку