Презентація "Виготовлення квітів дуговим плетінням "Примула""

Про матеріал

Бісероплетіння не виходить із моди і завжди збирає величезну кількість шанувальників та рукодільників. Увійдіть і ви до цих захоплених і майстерних людей. Наприклад, можна спробувати сплести ось таку симпатичну квітку. Ця примула з бісеру дуже пожвавить інтер'єр, особливо восени або зимою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр художньо - естетичної творчості дітей та юнацтва «Орфей» Криворізької міської ради. Гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Оберіг»Тема: «Технологія осьового плетіння. Виконання квітів осьовим плетінням «Примула»» Керівник Проценко Тетяна Юріївна

Номер слайду 2

Бісероплетіння не виходить із моди і завжди збирає величезну кількість шанувальників та рукодільників. Увійдіть і ви до цих захоплених і майстерних людей. Наприклад, можна спробувати сплести ось таку симпатичну квітку. Ця примула з бісеру дуже пожвавить інтер'єр, особливо восени або зимою.

Номер слайду 3

МАТЕРІАЛИ ТА ІНСТРУМЕНТИ- Бісер малинового, жовтуватого, світло-смарагдового та смарагдового кольору;- Дріт товстий і тонкий;- Муліне, флористична стрічка; - Гіпсовий розчин;- Кашпо та декоративний матеріал для прикраси.

Номер слайду 4

Починаємо роботу! Насамперед починаємо плести пелюсток малинового кольору. Бутон, що розкрився, повинен складатися з п'яти таких елементів, а серединку роблять з шести бісерин.

Номер слайду 5

Верхня та нижня частина пелюстки буде округлою. Одна заготовка складатиметься з трьох пар дуг, а четверта буде напівдугою з відступом на 1 бісеринку.

Номер слайду 6

Далі вам потрібно не довівши до кінця четверту дугу, закріпити її, відступивши від верхівки одну бісеринку. З виворітного боку заведіть дріт і виведіть його на лицьову сторону.

Номер слайду 7

Поверніть основний матеріал з бісеринами назад, перейдіть на іншу частину пелюстки, зробивши симетричну зачіпку і закінчивши ряд.

Номер слайду 8

Тичинка квітки. Тичинка для примули виконується дуже просто, неоюхідно на відрізок дроту нанизати 6 бісерин. Пропустити першу бісерину в зворотньому порядку протягнути пролку через 5 інших.

Номер слайду 9

Як виготовити закриті бутони? Наберіть на дріт бісер і ​​зробіть петельку завдовжки п'ять сантиметрів. Складіть петельку вдвоє та скрутіть, як показано на фото.

Номер слайду 10

Чашолисток плетуть так: виконайте петельку з десяти бісерин, скрутіть і поруч біля першої, зробіть ще три аналогічні. Їх має бути всього чотири штучки. Готовий закритий бутон примули з чашолистком.

Номер слайду 11

У зібраному вигляді яскрава квітка виглядає так:

Номер слайду 12

Листочки для квітки. Центральну вісь листочка потрібно виконати п'ять сантиметрів бісерин. Верхня частина заготовки має бути округлою, а нижня загостреною. Листок складатиметься з 6 пар дуг.

Номер слайду 13

По центру листок слід прошити. Як це зробити? Беремо відрізок проволки і закріплюємо на осі нашого листка, одним вусиком обмотуємо наступний ряд, потім наступний і так далі до краю. Закріплюємо та обрізаємо.

Номер слайду 14

Усі раніше приготовлені елементи слід зібрати в один кущик. Певної схеми збирання немає. Тому покладіться на свою фантазію і дійте так, як вона вам підказує. Далі необхідно розвести гіпс із водою в рівних пропорціях, щоб консистенція нагадувала рідку сметану. Залийте розчин у кашпо і вставте туди зібраний кущ примули. Застиглу виробу слід прикрасити будь-яким декоративним матеріалом, який у вас є.

Номер слайду 15

Ось і все, квітка готова, і її практично неможливо відрізнити від справжньої. Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку