Презентація "Виготовлення квітів дуговим плетінням "Ромашка""

Про матеріал
Сьогодні можна зустріти найнезвичайніші візерунки з бісеру. Але не варто відразу братися за складну, багатоярусну роботу. Для того, щоб успішно освоїти плетіння бісером, потрібно почати з виконання простих виробів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр художньо - естетичної творчості дітей та юнацтва «Орфей» Криворізької міської ради. Заняття гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Оберіг»Тема: «Технологія осьового плетіння. Виконання квітів дуговим,осьовим плетінням «Ромашка»» Керівник Проценко Тетяна Юріївна

Номер слайду 2

Сьогодні можна зустріти найнезвичайніші візерунки з бісеру. Але не варто відразу братися за складну, багатоярусну роботу. Для того, щоб успішно освоїти плетіння бісером, потрібно почати з виконання простих виробів.

Номер слайду 3

Актуальні прикраси Зараз у моді природність, і всі природні елементи як в інтер’єрі, одязі, так і в прикрасах є найбільш актуальними. Прикраси у вигляді ромашки, сплетені з бісеру, користуються великою популярністю у жінок.

Номер слайду 4

Необхідні матеріали. Для того, щоб виготовити такий виріб, знадобиться: ПВА клей. Дротовий матеріал три мм. Нитки муліне. Стеклярус різних відтінків. Підготовивши все необхідне, можна починати плетіння.

Номер слайду 5

Хід роботи: Беремо дріт завдовжки 28 см. Вдягаємо на неї білі бісерини (25 штук). Акуратно розмістити бісер і зробити петлю на відстані 10 см від краю. Певну кількість бісеру вдягнути на нижній кінець дроту, і протягти його через центральну бісерину в майбутньому пелюстці ромашки.

Номер слайду 6

Продовжити надягати бісер на дріт. Скручуючи кінці, закріпити дріт у два обороти. Таким чином, має вийти сім пелюсток.

Номер слайду 7

Середина. Після того, як пелюстки майбутньої ромашки були зроблені, слід відкласти їх убік і зайнятися виконанням серединки.

Номер слайду 8

Чашолистки для квітки. Взяти відрізок дроту завдовжки 25 см. Вдягти на неї 12 бісерин. Зробити петлю, розташувавши матеріал на 8 см від краю. Продовжити плетіння на довгому кінці. Вдягти ще 12 бісерин і зробити другу петельку. У результаті має вийти дев’ять рівних та акуратних петельок.

Номер слайду 9

Листики для ромашки. Взяти дріт 42 см. Набрати на відрізок 5 зелених бісерин. Розподілити бісер у центрі. Один із кінців дроту слід провести через чотири бісерини. Виконуючи роботу, слід притримувати першу бісерину рукою. Далі необхідно підтягнути проводки. Важливо, щоб вони знаходилися на одному рівні, а бісерна смужка, що вийшла, розташовувалася по центру. Потім слід надіти на один кінець дроту 5 бісерин. Притримуючи роботу, слід пропустити робочу проводку через 4 бісеринки, але у зворотному напрямку. Добре її витягнути. На іншій частині дроту зробити все те саме. Потім, склавши їх разом, набрати 5 штук бісеру. Далі робота виконується аналогічно. У центр слід набирати по 5 бісерин, на кожен ряд бічних частин по одній.

Номер слайду 10

Як зібрати квітку. Для того, щоб зібрати майбутню ромашку з бісеру, знадобиться пластикова пляшка. Взяти пляшку та вирізати з неї коло діаметром 2 см. Зробити в ньому 7 отворів: одну в центрі та інші рівномірно по краях. У центр вставити жовту серединку квітки, а з боків встановити пелюстки. З’єднавши всі дроти, приєднайте чашолистки. Потім взяти стрижень і примотати його до суцвіть ромашки. Використовуючи клей ПВА, обмотати нитками стовбур, не забуваючи прикріплювати листочки.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Номер слайду 12

pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку