Презентація виховного заходу на тему : " Міс математика та Містер математика"

Про матеріал

Запропоновані різні математичні завдання: ігри, загадки, математика в приказках, завдання на логіку, які охоплюють різні сфери життя й розширяють уявлення про використання математичних знань, теоретичний матеріал з геометрії ( 7-9 класи ).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід на тему:« МІС МАТЕМАТИКА ТА МІСТЕР МАТЕМАТИКА » виконала вчитель математики. I категоріїНВК № 1 Донецької областім. Лиман. Котишевська Ніна Григорівна

Номер слайду 2

« Математику вже тому вчити треба, що вона розум до ладу приводить » ( М. В. Ломоносов ).« Мова природи – мова математики » (Г. Галілей ). « Математика – це мова, на якій говорять всі точні науки » ( М. І. Лобачевський ).« Математика – гімнастика розуму »(О. Суворов). « В математиці є своя краса, як у живопису і поезії » ( М. Жуковський ). « Політ – це математика » ( В. П. Чкалов ).

Номер слайду 3

« ПОРТРЕТНА ГАЛЕРЕЯ »

Номер слайду 4

Франсуа Вієта 1540-1603 Йому належить встановлення єдиного підходу до розв'язання рівнянь 2 – го , 3 - го і 4 – го степеня, нового методу розв'язання кубічного рівняння. Серед цих відкриттів Вієт особливо цінував встановлення залежності між коренями та коефіцієнтами рівнянь ( формули Вієта ). Знайшов ключ до шифру, який застосували іспанці під час війни із Францією, і навіть знайшов можливість відслідкувати всі зміни цього шифру.

Номер слайду 5

Рене Декарт1596-1650 Уперше ввів поняття змінної величини та функції, створив метод прямолінійних координат. Головне досягнення Декарта – побудова аналітичної геометрії, у якій геометричні задачі перекладалися мовою алгебри за допомогою методу координат.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

КОНКУРС « ВІЗИТКА »Кожен з учасників змагання розповідає про себе, вітає журі та вболівальників. Журі оцінює змістовність, оригінальність виступу, вміння зацікавити присутніх. Максимальна оцінка – 5 балів.

Номер слайду 10

КОНКУРС « РОЗМИНКА »Летіла птиця по морозіНад хатами ясним днем,Загубила літеру в дорозіІ стала цифрою з нулем.

Номер слайду 11

2. Ці числа є великі, А є і малюки. Проте з них кожен має Лише два дільники.

Номер слайду 12

3. Діагоналі ромба. Ти швидко перемножиш,Поділиш результат на два. То що знайти так зможеш?

Номер слайду 13

4. У градусах вимірюють трикутників кути. Яка кутів ця сума, повинен знати ти. А зараз пропоную ще дещо пригадатиІ потім в радіанах цю суму нам назвати.

Номер слайду 14

5. Якщо буде він додатним,Якщо буде він нулем, Корені знайти ти зможеш – І немає з тим проблем.

Номер слайду 15

6. Чотирикутна призма,Грані всі – квадрати. Як її ми стисло. Можемо назвати ?

Номер слайду 16

КОНКУРС «ЛАНЦЮЖОК МАТЕМАТИЧНИХ ТЕРМІНІВ »Слова для ланцюжка: КВАДРАТ - ВИСОТА – КУТ – ТРИКУТНИК – КУБ – РОМБ

Номер слайду 17

ГРА З УБОЛІВАЛЬНИКАМИ1. Скільки існує цифр для написання чисел ?2. Яке число у Вавилоні вважали священним ?3. Чому дорівнює добуток усіх чисел ?4. 2 голови, 2 руки, 6 ніг. Хто це ?5. Кут потрібно нам прямий Навпіл поділити. Кут дістанемо новий, А за видом він …6. Ми трикутник будували, Потім коло описали, А центр кола – подивись – Це перетин …

Номер слайду 18

7. Вершини многокутника. Відрізок сполучає,У ромба, у трапеціїТаких по два буває. Така у нього риса,Він зветься…. 8. Три множники однаковіПомноживши підряд,Дістанеш певну степінь. Під назвою … 9. Дві сторони трикутника. Хтось навпіл поділивІ сполучати середини. Відрізком він схотів. Сумніватися не стану: Він накреслив …

Номер слайду 19

10. Конкурс « Заборонене число ». Прочитайте слово, пропускаючи букви, які відповідають «забороненому» числу 17. Поясніть, що означає це слово.

Номер слайду 20

КОНКУРС «РОЗШИФРУЙ ПРИСЛІВ’Я » 239  × 2 = 3524 – 961 = 23635 + 139815 = 5889 : 3 =                   

Номер слайду 21

Ключ1 234567890 С ДАБІЛЕЗИЄ

Номер слайду 22

КОНКУРС « ЧАРІВНЕ СЛОВО »Гравцям потрібно розгадати кросворд і у виділеному рядку прочитати ключове, « чарівне »слово. Перемагає той гравець, який першим назве це слово.1. Графік лінійної функції. 2. Напрямлений відрізок .3. Розв’язок рівняння .4. Сторона прямокутного трикутника .5. Геометрична фігура .6. 1000 кг .7. Тригонометрична фігура .8. Одиниця вимірювання площі.  

Номер слайду 23

КОНКУРС « ПРОПУЩЕНЕ ЧИСЛО »Потрібно знайти закономірність, за якою складені наведені схеми, і вставити числа, яких не вистачає. Перемагає той гравець, який першим назве усі числа.

Номер слайду 24

КОНКУРС « ПРАКТИКУМ »1. Де потрібно викопати криницю, щоб відстані від неї до трьох поданих будинків, розміщених не на одній прямій були однаковими?2. Як прокласти магістраль, щоб відстані до неї від трьох поданих населених пунктів, які не лежать на одній прямій, були однаковими ?3. Як знайти на шосе місце для автозаправної станції, щоб відстані від неї до двох населених пунктів, які знаходяться по один бік магістралі, були однаковими? ( Шосе вважати прямою лінією ).4. Чотири населених пункти розміщені у вершинах опуклого чотирикутника. У якому місці слід побудувати завод, щоб сума відстаней від нього до всіх населених пунктів була найменшою?

Номер слайду 25

5. Забудову нового мікрорайону почали з будівництва супермаркету. Де потрібно розмістити будинки, щоб відстані від кожного з них до супермаркету були однаковими?6. Два прямолінійних шосе виходять з однієї точки. Де потрібно розмістити мережу станцій техобслуговування, щоб відстані від кожної з них до обох шосе були однаковими? 

Номер слайду 26

КОНКУРС « ЧОРНИЙ ЯЩИК ». Геометрична фігура . Може бути рівнобедреним. Сума двох його кутів дорівнює третьому. Якщо описати коло навколо фігури, тоді одна із сторін є діаметром. Площа його дорівнює півдобутку двох його сторін. Якщо його сторони мають відповідні довжини, то його називають єгипетським. Для нього використовують теорему Піфагора.

Номер слайду 27

Дякуємо за увагу

pptx
Пов’язані теми
Математика, Виховна робота
Додано
2 січня 2019
Переглядів
1263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку